Драгојевићева Парада забрањена у Дубровнику

Црквене власту у Дубровнику одлучиле су да не желе да се филм Срђана Драгојевића "Парада” прикаже у њиховом граду.Иако је овај комедија доживјела велику популарност у Хрватској, гдје ју је до сада видјело 150.000 гледалаца, Дубровчани ће остати ускраћени за пројекцију "Параде”. Због реновирања јединога градског затвореног биоскопа дубровачка институција у култури Кинематографи Дубровник “гост” […]

среда, 14 марта, 2012 / 15:47

Црквене власту у Дубровнику одлучиле су да не желе да се филм Срђана Драгојевића "Парада” прикаже у њиховом граду.Иако је овај комедија доживјела велику популарност у Хрватској, гдје ју је до сада видјело 150.000 гледалаца, Дубровчани ће остати ускраћени за пројекцију "Параде”.

Због реновирања јединога градског затвореног биоскопа дубровачка институција у култури Кинематографи Дубровник “гост” је у дворани “Висиа”, простору који је у надлежности Дубровачке бискупије.

Како се сарадња Кинематографа Дубровник са власницима дворане “Висиа” – компанијом “Бенфортуна” д.о.о. – заснива на програмској концепцији коју одобрава представник Цркве, филм “Парада” није прошао њихов минимум услова да буде приказан у дворани “Висиа”, преноси “Слободна Далмација”.