Ништа му није страно: Срђан Драгојевић постаје посланик?

Редитељ који принципијелно не објашњава своје ставове кроз политичко дјеловање, могао би се наћи у Дому Народне скупштине Србије. – Нисмо водили посебне преговоре о томе, али ми је Бранко Ружић, као шеф посланичке групе, наговестио ту могућност. Таква понуда се не одбија и била би ми велика част да представљам грађане у Скупштини. Поред […]

недеља, 3 марта, 2013 / 11:21

Редитељ који принципијелно не објашњава своје ставове кроз политичко дјеловање, могао би се наћи у Дому Народне скупштине Србије.

– Нисмо водили посебне преговоре о томе, али ми је Бранко Ружић, као шеф посланичке групе, наговестио ту могућност. Таква понуда се не одбија и била би ми велика част да представљам грађане у Скупштини. Поред културе, занимају ме и образовање и урбанизам и сигурно ћу се потрудити да допринесем доношењу паметних и мудрих закона – рекао је Драгојевић за “Блиц” и нагласио да, уколико ускоро буде у посланичким клупама, сигурно неће статирати.

Аутор култних филмова „Лепа села лепо горе“ и „Ми нисмо анђели“ је био 55. на изборној листи коалиције СПС-ПУПС-ЈС на парламентартним изборима у мају прошле године.

– Пошто сам био доста ниско на листи, нисам очекивао да ћу се заиста и наћи у парламенту. Међутим, како су људи испред мене прихватали неке друге државне обавезе, улазак у Скупштину је постајао све реалнији. А такав позив се не одбија – објаснио је Драгојевић.

Драгојевић је почетком своје каријере за паре добијене од Министарства културе Србије критиковао и кроз своје филмове начелно исмијавао власт Слободана Милошевића, а заправо Србе и њихову борбу у рату у цјелини, да би се након неуспјешног покушаја каријере у Холивуду, опет вратио у ту исту Србију.

Снимио је након тога пар комерцијалних филмова и направио изузетан фијаско са крајње лошим филмом по тексту Душана Ковачевића, Св. Георгије убива аждаху, а онда се учланио и у странку Слободана Милошевића, коју сада води и некада актуелни Ивица Дачић.

У свему овоме, спорно је једино што Драгојевић никада није објаснио своје промјене ставова, а ни странка се није изјаснила о његовим антисрпским иступима и ангажману, што би у сваком нормалном јавном мнењу требало бити урађено.

Но, Драгојевић је ипак политичар и редитељ у Србији.0 КОМЕНТАРА

 1. Ако се овдје ради о вијести а не о колумни и изражавању мишљења онда се слободно може рећи да су последњи коментари додати на текст из блица потпуно непрофесионални. Ради се о једностраном, необјективном и пристрасном изражавању мишљења. Осим тога коментари су и нетачни.

  Ко год осуђује и пресуђује Драгојевићу требао би прво макар да га саслуша. Нпр. нека погледа ову емисију http://www.youtube.com/watch?v=6jT38kmOyrA

  Из емисије се види да се ради о врхунском интелектуалцу, па какви год му били ставови.

  „Драгојевић је почетком своје каријере за паре добијене од Министарства културе Србије критиковао и кроз своје филмове начелно исмијавао власт Слободана Милошевића, а заправо Србе и њихову борбу у рату у цјелини“

  По чему су „Лепа села лепо горе“ исмијавање српске борбе? Па то је филм који је најреалнији приказ последњег рата.

  „коју сада води и некада актуелни Ивица Дачић.“
  Ваљда је Ивица Дачић данас актуелнији него некада?

  „У свему овоме, спорно је једино што Драгојевић никада није објаснио своје промјене ставова, а ни странка се није изјаснила о његовим антисрпским иступима и ангажману, што би у сваком нормалном јавном мнењу требало бити урађено.“
  Ко то од нас послије свега што нам се издешавало није промјенио своје ставове? У емисији са линка Драгојевић поприлично објашњава те своје промјене (као и свој пут у Холивуд). Ко је имало видио свијета требао би да је способан да схвати Драгојевића и његове поруке. Нпр. о томе да се манемо митоманије и фашизма и да се заједно са осталим народима Европе укључимо у токове модерне цивилизације. Те поруке могу неком да буду прихватљиве а и не морају бити прихватљиве, али нико не би требао да га пљује јер је неоспорно да човјек прави добре филмове.