Први Кинез стиже у Београд: Си Ђипинг писао ауторски текст у Политици

Кинески предсједник Си Ђинпинг најавио је да ће Србија и Кина продубити свеобухватно стратешко партнерство. Он је нагласио да Кина поштује и подржава избор народа Србије за развојни пут и напоре које је српска држава уложила у очување националног суверенитета и територијалног интегритета, супростављајући се мијешању било које силе у српске унутрашње послове.


Предсједник Српске са амбасадором НР Кине: Поштовање унутрашњег и међународног оквира БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је, на састанку у Бањалуци са амбасадором Кине у БиХ Ђи Пингом, изразио захвалност кинеском руководству за принципијелан однос према БиХ који се темељи на досљедном поштовању унутрашњег и међународноправног оквира.


Информација из Пекинга: САД су империја лажи

Министарство спољних послова Кине саопштило је данас да су САД империја лажи и осудило извјештај америчког Стејт департмента у којем је наведено да Пекинг годишње улаже милијарде долара у покушаје манипулације информацијама.


Кинески министар унутрашњих послова у Русији: Наше двије земље имају посебну одговорност

Кина и Русија имају посебну одговорност за циљ очувања глобалне стабилности, изјавио је кинески министар спољних послова Ванг Ји на почетку разговора са руским колегом Сергејем Лавровом у Москви.


Кинеске ратне игре

Глобална безбедност је постала тема о којој се говори више него икад у последњих тридесет година, нарочито након почетка руских дејстава у Украјини, фебруара 2022. године. И док украјински рат није ни близу свом свршетку, на истоку евроазијског масива, дешавају се значајне промене које могу сугерисати да ће свет у не тако далекој будућности, угледати један нови рат у ком актери могу бити нуклеарне силе.


Дани(ј)ел Симић: Ево ја ћу командовати стрељачким водом за Кристијана Шмита

Већа се узбуна дигла гледе окупационог ТВ-билтена, који је Додик назвао непријатељем Српске, него што је тзв. Тужилаштво БиХ поднијело оптужницу против истог тог предсједника Српске. Толико се озбиљно схвата могући повод за рат и толико су Срби у информационом смислу спремни.


Локдаун у Кини оборио цијене нафте

Цијене нафте су пале данас због корона мјера затварања у Кини које су погодиле економску активност у Шангају, водећем пословном средишту те земље.