Легија код неких у затвору, код других добија ордење за Олују

Хрватска ће обиљежити војну акцију "Олуја", у којој су убијани српски цивили, а на десетине хиљада Срба је протјерано, великом прославом на книнској тврђави, уз ордене за генерале Анту Готовину и Ивана Маркача, те уз фудбалски меч репрезентативаца Хрватске и "бранитеља".


Хаг одбио захтјев Хрватске

Жалбено вијеће Хашког трибунала одбило је захтјев Хрватске да буде пријатељ суда у жалбеном поступку генералима Анти Готовини и Младену Маркачу, неправоснажно осуђенима због злочина над Србима током акције "Олуја".

"Пријатељи суда" позивају на преиспитивање закључака пресуде Готовини и Маркачу

Група од 12 америчких, канадских и британских правних и војних стручњака позвала је Жалбено вијеће Хашког трибунала да на основу њиховог стручног мишљења преиспита закључке првостепене пресуде хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу о незаконитиом гранатирању током војне акције "Олуја" 1995. године.


Готовина се брани Милошевићевим речима са седнице ВСО

Одбрана хрватског генерала Анта Готовине, неправоснажно осуђеног пред Хашким трибуналом на 24 године затвора због прогона Срба из Книнске крајине 1995, уложила је данас допуну жалбе на ту пресуду у којој цитира ријечи тадашњег предсједника Србије Слободана Милошевића да је егзодус Срба био последица одлуке тамошњих српских лидера.


Олуја у лавору – усташтво у мору

Чињеница је да Хрватска има најмање заслуга у етничком чишћењу 220.000 Срба. Прави јунаци су САД и ЕУ, који су то све спонзорисали и допустили. И Слободан Милошевић."Вјесник" подвалио изјаву Брамерцу?

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц демантовао je да је изјавио да је операција хрватске војске и полиције "Олуја” била легитимна акција ослобађања окупираног подручја, речено је Танјугу у Хашком тужилаштву.Сплит: Готовину за почасног грађанина

СПЛИТ – Градско вијеће Сплита уврстило је у дневни ред сједнице приједлог десничарске Хрватске странке права да се генерал Анте Готовина, кога је Хашки трибунал неправоснажно осудио за ратне злочине, прогласи почасним грађанином Сплита.


Флоренс Артман: Запад је хтио ослободити Готовину

ЉУБЉАНА – Флоренс Артман, бивши портпарол главног хашког тужиоца Карле дел Понте, изјавила је да велике западне силе нису жељеле да Хашки суд одреди дугорочне затворске казне хртватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу.


Велимировић: Очекујемо максималне казне за "Олују"

БАЊА ЛУКА – Директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Јанко Велимировић сматра да ће Хашки трибунал хрватским генералима Анти Готовини, Младену Маркачу и Ивану Чермаку изрећи максималне осуђујуће пресуде за ратне злочине почињене над Србима у Крајини током и након акције "Олуја" 1995. године.