Наваљни се из притвора сели у затвор

Алексеј Наваљни поново се јуче нашао пред судом. Саслушање је трајало сатима, а суд је одлучивао о томе да ли ће условна казна бити замијењена затворском.


Алексеј Невладинић Наваљни

Алексеј Наваљни је руска верзија типичне животне приче нашег локалног Невладинића. На исти начин на који је то и Хуан Гваидо у Венецуели, односно Свјетлана Тихановскаја у Бјелорусији, па ако хоћете и Далај Лама за Кину.

Игор Дамјановић: Од Лењина и Троцког, до Наваљног

Да би спријечили да Руска императорска армија заузме Берлин и Константинопољ на јесен 1917. године британска обавјештајна служба је преко својих агената у руским либералним политичким круговима испровоцирала штрајкове, протесте и коначно преко Александра Керенског Фебруарску револуцију, свјесно продуживши трајање Првог свјетског рата за још годину дана.


Наваљни у Њемачку, Наваљни из Њемачке?

Нијесам сигуран да на државном нивоу постоји размјена података по питању наводног тровања. Све што се дешава је, прије свега, политичко питање. Медицина је овдје у другом плану.


Наваљни пуштен из полиције у Москви

Руски опозиционар Алексеј Наваљни објавио је да је пуштен из притвора, након што је приведен током протеста против руског предсједника Владимира Путина.