07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Наваљни у Њемачку, Наваљни из Њемачке?

Нијесам сигуран да на државном нивоу постоји размјена података по питању наводног тровања. Све што се дешава је, прије свега, политичко питање. Медицина је овдје у другом плану.

понедељак, 7 септембра, 2020 / 19:47

Пише: Дани(ј)ел Симић

Знам да је руска страна упутила Њемачкој званичан упит о текућем здравственом стању Наваљног и доказима тровања, али за сада није добила никакве информације. Као што и Јушченко, некадашњи прозападни предсједник Украјине, никад није желио дати узорак крви у својој земљи, да докаже да је „отрован диоксином“. Чини ми се да је иста њемачка лабораторија у питању.

Овдје видимо типичан начин подршке лидера опозиције друге земље и мијешања у политику других земаља. Исто је и у Бјелорусији гдје је побједник на изборима добио преко 80% гласова, а затим је лидерка опозиције, која је добила мање од 10% гласова, побјегла у сусједну Литванију симулирајући некакву угроженост.

Увјерен сам да је њемачка страна била заинтересована да се господин Наваљни пребаци на лијечење у Немачку из политичких разлога, како би се приказало као да га је отровало руководство Руске Федерације.

По мом мишљењу, ако држава хоће некога да уклони, специјалне службе не дејствују тако. Оне дејствују професионално и непримјетно. Убијање лидера опозиције није у интересу руске државе. Ова епизода са Наваљним се користи да се још једном демонстрира како је Русија „недемократска земља“.Са друге стране, скоро нико не обраћа пажњу на брутална дејства њемачке полиције према учесницима масовних протеста против антивирусних мјера.

Ситуација на улицама Њемачке уопште није безбједна, због мигрантске кризе и чињенице да најмање три милиона људи нема никакве исправе, односно доказе о својој прошлости. Међу њима може бити криминалаца, силоватеља, насилника.О томе нико не говори. Сви говоре само о Наваљном и Бјелорусији. Ако су руски љекари тобоже под утицајем руских власти, како то да њемачки љекари нијесу под утицајем њемачких власти?

У нашој земљи многе медијске куће финансирају САД и земље ЕУ. Због тога многи људи не знају да се Русија разликује од онога што приказују медији. То утиче на њихове друштвенополитичке одлуке.Коментариши