Стевандић за одржавање постојеће коалиције на нивоу државне заједнице БиХ

"Задње четири године, када је и на нивоу БиХ и на нивоу Републике српске била иста политичка опција, имали смо најмање преноса надлежности имали смо преко двотрећинске већине у скупштини заустављање насртаја на Републику Српску, и јединствена власт на оба нивоа значила је потврђивање суверенитета." изјавио је предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, гостујући на РТРС.

уторак, октобар 25, 2022 / 15:38

Стевандић додаје да кад постоји јединствена власт, у том случају Република Српска одлучује о БиХ, а не као прије два изборна циклуса кад је било обрнуто. Таква самосталност Републике Српске, сматра Стевандић, не одговара неким гео-политичким резолуцијама, и због тога имамо тренутно стањену ЦИК-у, којим очигледно неко управља. 

Стевандић сматра да је највећа опасност за Републику Српску, подјељено друштво, јер политичари су међусобно стало подјељени, а подјељено друштво представља дугорочни сукоб унутар народа. И задатак је на власти, да те подјеле заустави, јер циљ оваквог понашања ЦИК-а, опозиције и дјела међународне заједнице, нису нови избори, већ стварање нове кризе, додаје Стевандић.

Стевандић додаје да је митинг владајуће коалиције заснован на аргументима, и да ће се у Бањалуци одбранити право да народ сам одлучује у својој судбини.Оставите одговор