Србија: Нема договора о ванредним изборима!

БЕОГРАД – Предсједник Демократске странке Борис Тадић и лидер Српске напредне странке Томислав Николић разговарали су о захтјеву СНС-а да ванредни избори буду одржани одмах након добијања статуса кандидата Србије за чланство у ЕУ, али није постигнут било какав напредак или договор.  Предсједник СНС-а Томислав Николић изјавио је да се састао са Тадићем, али да […]

петак, април 15, 2011 / 08:30

БЕОГРАД – Предсједник Демократске странке Борис Тадић и лидер Српске напредне странке Томислав Николић разговарали су о захтјеву СНС-а да ванредни избори буду одржани одмах након добијања статуса кандидата Србије за чланство у ЕУ, али није постигнут било какав напредак или договор.

 Предсједник СНС-а Томислав Николић изјавио је да се састао са Тадићем, али да нису постигли никакав договор. "Састанак је одржан, али није било напретка, нити било каквог договора", рекао је Николић.

Замјеник предсједника напредњака Александар Вучић изјавио је да састанак није успио и позвао грађане на митинг опозиције заказан за 16. април у Београду на коме ће тражити од власти да распише ванредне парламентарне изборе.

"Није постигнут никакав напредак. Демократска странка није прихватила ниједан од наших компромисних предлога за одржавање ванредних парламентарних избора", рекао је Вучић и додао да не вјерује да ће се лидери двије странке поново састајати прије митинга.

Вучић је рекао да су Николић и Тадић разговарали о политичкој ситуацији у земљи и о ванредним парламентарним изборима, али да се нису ништа договорили.

Према његовим ријечима, лидер СНС-а изнио је неколико компромисних приједлога, попут тога да избори буду одржани у новембру или у децембру, али предсједник ДС-а то није прихватио.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *