Словеначка влада забранила прославу Дана младости

Министарство образовања Словеније забранило је данас обиљежавање 25. маја, Дана младости из времена бивше Југославије, наводећи да би то био противуставни акт, а бившег југословенског предсједника Јосипа Броза Тита назвала симболом тоталитарног режима. На то је реаговала омладинска организација Межишке долине у Словенији, која је у саопштењу навела да је са „згражањем примила данашњу вест”. […]

петак, мај 25, 2012 / 18:54

Министарство образовања Словеније забранило је данас обиљежавање 25. маја, Дана младости из времена бивше Југославије, наводећи да би то био противуставни акт, а бившег југословенског предсједника Јосипа Броза Тита назвала симболом тоталитарног режима.

На то је реаговала омладинска организација Межишке долине у Словенији, која је у саопштењу навела да је са „згражањем примила данашњу вест”.

„Желимо да нагласимо да бивши предсједник Тито никада није био ни осуђен нити је против њега поднијета нека кривична пријава за злочине против човјечности и слично, а злочини против човјечности никада не застаревају”, наводи се у саопштењу Межишке долине.

Млади, који потез министарства називају апсурдом, наглашавају да је „Дан младости или празник младих усидрен у срца људи”.

„Влада се радије бави тиме како да промијени историју и грађанима спречава да величају бивши систем”, наводи се у саопштењу младих из Межишке долине.Оставите одговор