Клуб из Бање Луке трећи на Европском првенству српске дијаспоре

На 16. кошаркашком Европском првенству српске дијаспоре које је одржано у Бечу сениорска екипа Кошаркашког клуба Баскет 2000 из Бањалуке освојила је треће мјесто у конкуренцији 12 пријављених екипа. Бањалучани су у борби за трећу позицију надиграли екипу Диселдорфа резултатом 55:40. – Наши кошаркаши у изузетно јакој конкуренцији играли су заиста квалитетно и заслужено освојили […]

петак, мај 25, 2012 / 18:26

На 16. кошаркашком Европском првенству српске дијаспоре које је одржано у Бечу сениорска екипа Кошаркашког клуба Баскет 2000 из Бањалуке освојила је треће мјесто у конкуренцији 12 пријављених екипа.

Бањалучани су у борби за трећу позицију надиграли екипу Диселдорфа резултатом 55:40.

– Наши кошаркаши у изузетно јакој конкуренцији играли су заиста квалитетно и заслужено освојили мјесто на побједничком постољу. Квалитет такмичења које траје већ 16 година ове године био на високом нивоу, јер су поједине екипе у својим саставима имали играче професионалце из националних првенстава, па је у екипи Косово Книн из Лондона наступио и Ратко Варда – изјавио је тренер екипе Горан Симовић.

За Баскет 2000 су играли: Милан Шуњка, Милош Галић, Владислв Вулић, Тибор Флоријан, Жељко Матијевић, Жарко Милаковић, Немања Шмања, Давор Вучковић, Михајло Звонар, Слободан Племић. Тренер Aлександар Ћикић.

Осим Бањалучана, на турниру су наступили клубови из српске дијаспоре из Дуизбурга, Минхена, Лондона, Цириха, Гетеборга, Дизелдорфа, Вастраса, Ротердама и Беча.

– Изгубили смо само два сусрета и то од екипа финалиста такмичења, те сматрам да смо на прави начин презентовали наш град и Републику Српску – додао је Симовић.

Прво мјесто освојила је екипа Синђелића из Гетеборга, док су други били Косово Книн из Лондона.Оставите одговор