СДА тражи предсједавајућег и три министарске позиције

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић рекао је у Сарајеву да ће СДА, која има позицију предсједавајућег Савјета министара, тражити још три министарске позиције. "Тачно је да у овом тренутку СДА има позицију предсједавајућег Савјета министара а све остало је питање договора", навео је Изетбеговић, напомињући да ће та странка тражити још три министарске позицје. Он […]

среда, фебруар 11, 2015 / 08:30

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић рекао је у Сарајеву да ће СДА, која има позицију предсједавајућег Савјета министара, тражити још три министарске позиције.

"Тачно је да у овом тренутку СДА има позицију предсједавајућег Савјета министара а све остало је питање договора", навео је Изетбеговић, напомињући да ће та странка тражити још три министарске позицје.

Он је новинарима пред данашњу сједницу Предсједништва СДА, у чијем су фокусу преговори са коалиционим партнерима о процесу формирања власти на нивоу БиХ и Федерације БиХ, рекао да ће се СДА залагати за заузимање позиција, односно министарстава која могу помоћи да се социо-економска ситуација у земљи пормијени на боље.

"Заинтересовани смо за енергетику, привреду и пољопривреду, односно за министарства кроз која можемо помоћи отварању нових радних мјеста. Преостаје да се договарамо и направимо политичке компромисе", рекао је Изетбеговић.

Он је изразио наду да ће на најбољи могући начин бити постигнут компромис како са лидерима партија коалиционих парнера тако и унутарстраначки међу кадровима СДА. "Прошли пут је то трајало 15 мјесеци, сада ће вјероватно трајати пет мјесеци да посао у вези са формирањем власти буде завршен", рекао је Изетбеговић.

Замјеник предсједника СДА потврдио је да се данас састао са лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, те да ће сутра разговарати са предсједником Демократског фронта Жељком Комшићем.

"Сутра или прекосутра виђећу и лидера СДС-а Младена Босића. Након тога идем у трилатералне разговоре и све ће се интензивирати", рекао је Изетбеговић.

Кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ Денис Звиздић сматра да треба убрзати избор новог сазива Савјета министара БиХ, с тим да се испоштују процедуре попут провјере министара.

"Мислим да би у наредних неколико седмица могли то све завршити и да је потребно да то завршимо до краја овог мјесеца", рекао је Звиздић.

Звиздић је рекао да ће сутра током представљања програма рада будућег Савјета министара БиХ бити фокусиран на социјални и економски развој БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. “Замјеник предсједника СДА потврдио је да се данас састао са лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, те да ће сутра разговарати са предсједником Демократског фронта Жељком Комшићем.
  „Сутра или прекосутра виђећу и лидера СДС-а Младена Босића. Након тога идем у трилатералне разговоре и све ће се интензивирати“, рекао је Изетбеговић.“

  Ево, Бин Бакир лијепо објасни колико се пита Босић по питању састављања власти на БХ-нивоу.

  Прво се, нормално, састаје са Човићем, сутра ће са Комшићем, а прекосутра ће са Босићем.

  А онда се враћа на трилатералне разговоре.

  Колико ја знам, трилатерални разговори се воде између три саговорника.

  Фронталук, посебно његов глупљи дио телалук, нека погађа ко ће од ове четворице учестовати у трилатералним разговорима, односно ко је тај који неће.

  Ја знам.

Оставите одговор