Сипа пријавила Тужилаштву 32 лица из Централне банке

Агенција за истраге и заштиту поднијела је Тужилаштву БиХ у оквиру истраге у предмету пљачке 600.000 КМ из Централне банке БиХ извјештај против 32 лица због сумње за несавјестан рад у служби. Портпарол Кристина Јозић потврдила је да је Сипа Тужилаштву БиХ поднијела Извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима против […]

среда, фебруар 11, 2015 / 08:22

Агенција за истраге и заштиту поднијела је Тужилаштву БиХ у оквиру истраге у предмету пљачке 600.000 КМ из Централне банке БиХ извјештај против 32 лица због сумње за несавјестан рад у служби.

Портпарол Кристина Јозић потврдила је да је Сипа Тужилаштву БиХ поднијела Извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима против 32 лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело "несавјестан рад у служби".

Она је навела да је Сипа у протеклом периоду интензивно радила на овом предмету с циљем прикупљања доказа, расвјетљавања цијелог случаја и откривања починиоца кривичних ђела, што је резултирало подношењем извјештаја Тужилаштву БиХ.

Припадници Сипе ухапсили су у децембру прошле године службеника Централне банке БиХ Неџада Бајрактаревића /40/, који је осумњичен да је злоупотребом положаја референта за готовинске трансакције у Одјељењу за трезорске послове у Централној банци и трезору украо 600.000 КМ у апоенима од 200 КМ у три наврата од 2012. до 2014.

Федерални медији јављају да се међу 32 лица, против којих је поднесен извјештај Тужилаштву БиХ, налазе директор Главне јединице Сарајево Централне банке БиХ Садик Кадрић, шеф трезора Централне јединице Сарајево Енвер Пачука, шеф унутрашњег обезбјеђења, службеници на обезбјеђењу, чланови комисија за попис и благајници, те главни интерни ревизор Едис Ковачевић.

Централна банка БиХ саопштила је да нема никаква сазнања, нити је обавијештена о пријавама против других службеника Централне банке БиХ у вези са случајем отуђења новца из трезора у децембру 2014. године.

"У вези са овим случајем један службеник је признао почињено дјело и налази се у притвору. Централна банка у потпуности сарађује и вјерује институцијама БиХ које раде на овом случају и доставља све неопходне информације у интересу истраге," наводе из Централне банке БиХ.Оставите одговор