Шаровић: Додик је неразуман, инсистирањем на Јерусалиму, повлачи питање Косова (без звјездице)

Политички неразуман и веома лош потез члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за одржавање сједнице на којој би се расправљало о иницијативи за премјештање амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалем.

четвртак, септембар 10, 2020 / 10:09

Резултирао је оним што се није смјело догодити, а што се могло претпоставити да ће бити реакција са друге стране, овога пута члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића – да се на дневни ред стави признање Косова! – казао је јуче предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић, а ми са Фронтал.РС сматрамо и позивамо, без обзира што се то омиче званичницима из Србије, да Косово* треба именовати као Косово и Метохију, јер је то званични назив јужне покрајине Србије.

"Непотребна и опасна авантура звана "премјештање амбасаде БиХ", у којој уствари Додик нема никаву улогу, резултирала је оним што се до сада никада није покренуло на сједници Предсједништва БиХ и што је у политичком смислу веома лоше за Републику Српску. Стављање на сто признања Косова од стране БиХ, директна је и опасна посљедица једнако лошег политичког потеза Милорада Додика" – појаснио је Шаровић.Оставите одговор