Кад воз из БЛ никако не стиже: Бијељина добија нову аутобуску станицу

– Радови на изградњи нове аутобуске станице теку предвиђеном динамиком и прве аутобусе на долазним и одлазним перонима можемо очекивати већ у априлу наредне године – најавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

четвртак, септембар 10, 2020 / 09:41

Мићић је овај инфраструктурни пројекат оцијенио као један од најзначајнијих  које Градска управа реализује у сарадњи са Владом Републике Српске.

– Бијељина је од Владе РС добила хектар земљишта на којем се налазила стара Жељезничка станица, а Град је, у складу са Регулационим планом, почео измјештање аутобуске станице из центра града на локацију додијељеног земљишта. Поред смањеног загађења у центру, очекујемо да ће изградњом нове аутобуске станице значајно бити смањена гужва у саобраћају коју су стварали аутобуси пролазећи главним улицама Бијељине – изразио је своја очекивања Градоначелник.

Као допуну овом пројекту Мићић је најавио изградњу нове, савремене саобраћајнице у Бијељини, која ће поред два тротоара и бициклистичке стазе имати три дрвореда.

– На прошлој сједници Владе РС је усвојена одлука да се Бијељини додјели читава жељезничка пруга која пролази кроз град, а Регулационим планом је ту предвиђена улица. Ова улица ће од нове аутобуске станице, поред силоса "Житопромета" излазити на кружни ток, који ће бити изграђен код Центра за високо образовање. Господин Додик је приликом посјете Бијељини најавио да ће финансирање изградње ове улице на себе преузети Влада РС, а у обавези Града Бијељина је да финансира израду пројекта – најавио је Мићић.

Оцјењујући да ће најављени радови потпуно измијенити изглед Бијељине и додатно растеретити центар града, Градоначелник је истакао да је један од циљева који прати градњу и озелењавање.

– Бројна стабла су морала бити уклоњена због старости или услед изградње канализационог система. Због тога је предвиђено да испред нове аутобуске станице буде парк који ће умањити буку станарима који живе у близини станице. У току је и озелењавања површина поред канала "Дашница" чије уређење је при крају, а нови дрвореди су посађени од некадашње компаније "Бобар" до кружног тока код Полицијске управе. У плану је да дрворед иде цијелом дужином бициклистичке стазе поред Канала, а да ова стаза буде спојена са бициклистичком стазом поред нове аутобуске станице, која ће даље да се наставља према Дворовима – појаснио је Мићић.

Пројекат нове Аутобуске станице вриједан је 3.200.000 КМ.Оставите одговор