Руско НЕ насилним цртићима и изборима љепоте за дјецу

Руска Дума унијет ће неке исправке у Закон о правима дјетета, а један од приједлога односи се на забрану одржавања дјечјих избора љепоте те дјечјих модних ревија. Забрана би се односила на дјецу до 16 година, а према том приједлогу за организацију таквог такмичења љепоте кривично би се гонили не само организатори него и родитељи […]

среда, 18 децембра, 2013 / 22:57

Руска Дума унијет ће неке исправке у Закон о правима дјетета, а један од приједлога односи се на забрану одржавања дјечјих избора љепоте те дјечјих модних ревија.

Забрана би се односила на дјецу до 16 година, а према том приједлогу за организацију таквог такмичења љепоте кривично би се гонили не само организатори него и родитељи дјеце – такмичара.

Иначе, бурну расправу је изазвао и приједлог Закона о "заштити дјеце од насиља на телевизији" према којем би, пишу московски медији, под удар дошли многи филмови, па и цртани, који садрже насиље, попут познатог руског цртића "Вук и зец".

У дораду иде и Закон о заштити дјеце од пропаганде порнографије, према којем, пише московска Рускаја газета, би многа умјетничка дјела, која рецимо приказују гола људска тијела, морала бити повучена из галерија и музеја или би дјеци морали забранити посјете музејима.0 КОМЕНТАРА

  1. I kod nas bi trebalo zakonski regulisati dosta toga o djeci kako bismo zaštitili i sačuali kao kap vode na dlanu ovo malo dječice što imamo.

    Ovih dana čitam o tragediji u Srbiji , u požaru stradalo troje dječice, zamislite , roditelji zaključali kuću i otišli.
    Donijeti zakon da djeca ne smiju sama da ostanu u kući, u protivnom , roditeljima oduzeti djecu.

    I još mnogo stvari koje bi trebalo ugraditi u oštre zakone kada je riječ o djeci…

    Ali , nažalost, naš režim bi najradije da se djeca ne radjaju, a stari da po hitnom postupku poumiru.