Проблеми у проевропском рају: Масовна туча на Мајдану

На централном кијевском Тргу независности (Мајдану) синоћ је избила масовна туча, а украјински медији преносе да су се чули пуцњеви и експлозије. Такође се наводи и да има повријеђених. Свједоци су описали да је више од сто људи, наводно припадника крајње десничарске странке УНА, носило запаљене бакље ходајући према Мајдану да би одали почаст жртвама […]

среда, 30 априла, 2014 / 12:04

На централном кијевском Тргу независности (Мајдану) синоћ је избила масовна туча, а украјински медији преносе да су се чули пуцњеви и експлозије.

Такође се наводи и да има повријеђених. Свједоци су описали да је више од сто људи, наводно припадника крајње десничарске странке УНА, носило запаљене бакље ходајући према Мајдану да би одали почаст жртвама антивладиних протеста на том тргу, који су трајали више од три мјесеца, од децембра до фебруара, пренијела је "Раша тудеј".

На Мајдану су их, међутим, дочекали припадници самоодбране Мајдана и блокирали им даље напредовање, па је избила масовна туча.

Десничари су, према наводима свједока, у тој тучи користили и сузавац, петарде и шок-пиштоље, а многи су са собом носили палице и мотке. Украјински медији преносе и да има повријеђених.

Један од шатора на Мајдану се запалио, али је ватра брзо угашена. Свједоци су навели да је на трг стигла и хитна помоћ.

Припадници самоодбране су на крају допустили пролазак групе десничара, који су кренули даље према украјинском парламенту, извијестиле су локалне телевизијске станице.Оставите одговор