Предсједников фебруарски хет-трик

Посљедња вијест је да радници у правосуђу прекидају штрајк. Њихове потребе намириће се из буџета предсједника… Здравство Првог дана мјесеца фебруара, ове године предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је руководство бањолучког Клиничког центра да одустане од најављене промјене у сектору чистоће и настави рад према досадашњој организацији. У писму генералном директору бањолучког Клиничког центра […]

петак, фебруар 15, 2013 / 16:35

Посљедња вијест је да радници у правосуђу прекидају штрајк. Њихове потребе намириће се из буџета предсједника…

Здравство

Првог дана мјесеца фебруара, ове године предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је руководство бањолучког Клиничког центра да одустане од најављене промјене у сектору чистоће и настави рад према досадашњој организацији.

У писму генералном директору бањолучког Клиничког центра Брани Топићу, а поводом најављене приватизације сектора чистоће у тој здравственој установи и промјене радно-правног статуса запослених у том сектору, Додик је истакао да, имајући у виду ставове запослених, сматра да таква промјена није адекватна.

"Због тога вас позивам да одустанете од најављене промјене у овом сектору, односно да редовне активности и обављање послова наставите према досадашњој организацији, без промјене радно-правног статуса запослених у сектору чистоће Клиничког центра Бања Лука", наводи се у писму.

Бањолучки Клинички центар је у јануару потписао уговор са предузећем "СМ 99" из Котор-Вароша о преузимању услуга за одржавање чистоће у тој здравственој установи, због чега су штрајковале раднице запослене у овом одјелу.

Пољопривреда

Рок за плаћање приспјелих обавеза пољопривредних призвођача закључно са 30. октобром 2012. године биће пролонгиран до 1. октобра ове године, а обезбјеђене су и субвенције за преузето минерално ђубриво у износу од 10 одсто – најавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Мирослав Миловановић.

Ове мјере услиједиле су након што је предсједник РС Милорад Додик од министра Миловановића затражио да омогући одлагање приспјелих обавеза и тако пољопривредницима помогне да се припреме за предстојећу сјетву.

У писму се истиче да се овом мјером покушава помоћи пољопривредним произвођачима да се припреме за прољетну сјетву поготово имајући у виду драстичне посљедице суше.

Правосуђе

У понедјељак, 18. фебруара, наставља се редован рад радника у правосуђу, изјавио је предсједник Гранског синдиката правосуђа Синиша Петровић.

Петровић је рекао новинарима да је оваква одлука донесена након разговора представника овог синдиката са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, који је понудио прихватљиво привремено рјешење за Синдикат правосуђа.

"Додик ће извршити реалокацију средстава из буџета предсједника Републике да би се извршила нивелација плата радницима који имају најнижа примања у правосуђу", навео је Петровић. Он је додао да је ријеч о средствима за прва три мјесеца ове године са нивелацијом плата са осталим буџетским корисницима, почевши од 1. јануара, а биће исплаћена и накнада плата радницима који су били у штрајку.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор