Министарство каже: Биће кредита од 3% за капиталне инвестиције у пољопривреди

Влада Републике Српске на посљедњој сједници усвојила je Приједлог правила о измјенама и допунама Правила пласмана средстава по кредитним линијама и зајмовима, чији је основни циљ омогућавање повољнијег амбијента за капиталне инвестиције у пољопривреди и откуп домаћих пољопривредних производа.


Министарство пољопривреде одбацује ријечи Миладина Станића

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде демантује данашње наводе посланика СДС Миладина Станића и истиче да је у питању по ко зна који пут скројена лаж и намјерна обмана грађана од стране овог посланика.

На ред дошао зајам за Дрински насип

Представници Свјетске банке на састанку су апсолутно подржали оријентацију Владе Републике Српске и ресорног министарства да што прије почну радови на изградњи насипа, имајући у виду његов значај за Град Бијељину, Семберију и цијелу Републику Српску.


Министарство пољопривреде демантује БН телевизију

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске демантује наводе из јучерашњег прилога БН телевизије како "Влада има лоше намјере приликом давања пољопривредног земљишта у закуп на подручју Семберије", те како "Влада на тај начин тјера привреднике са ових простора".


Министарство пољопривреде: Шаровић крши Устав БиХ и преноси надлежности

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске одбацује изјаву министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића о потреби успостављања Регистра пољопривредних газдинстава БиХ и Пољопривредног информационог система у БиХ, јер се ради о најгрубљем покушају преноса надлежности са Републике Српске на БиХ.
Миловановић: Припремили смо оперативни план у случају поплава

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Мирослав Миловановић рекао је Срни да је Влада припремила оперативни план у случају поплава усљед наглог отапања снијега, оцјењујући да не би требало да буду већих размјера.


Аутобуске надстрешнице за челиначка села

Министарствo пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске из средстава намијењених за подршку развоју сеоских подручја обезбиједило је 18.300 КМ за постављање челичних надстрешница на аутобуским стајалиштима у десет челиначких мјесних заједница, док је локална заједница издвојила 6.270 КМ.


Још времена за конкурисање за рад у истраживачком центру у Испри

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обавјештава заинтересоване кандидате за рад у заједничком истраживачком центру Европске комисије у Испри у Италији да је конкурс за пријаве продужен до 15. септембра.