Подгорица: Отворена србофобија и азбукоубиство

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, који, рецимо, жали што Богић Богићевић није градоначелник Сарајева, али ипак честита Бењамини Карић, док Бању Луку ни не помиње, ставља управо ову таблу за предложак нових назива улица и тргова у некадашњем Титограду.

понедељак, мај 3, 2021 / 19:13

Он то чини на друштвеној мрежи уз сљедеће ријечи:

"Док се празници полако приводе крају, ми припремамо нови пројекат – замјену табли с именима улица и тргова у Подгорици. Табле ће бити у бојама и са грбом Главног града. Називи улица/тргова биће исписани латиницом и ћирилицом. Уз многобројне фасаде које смо обновили у претходном периоду, немам дилему да ће и ово допринијети љепшем изгледу нашег града."

Након овакве најаве, показује предложак табле на којој је САМО ЛАТИНИЦА!

Избор Срђана Алексића, као да је то неки антисрпски симбол, показује да градоначелник Подгорице, у свом маштању да су неки Далматинци (а не Срби из Далмације) учествовали у Бици на Сутјесци, своје вријеме посвећује усташизацији и кроатизацији престонице Црне Горе, умјесто да се бави бољим животом грађана.

При том је пресмијешно, што неко из Подгорице има реторику и бави се темама као да је у питању грађанин Ефбиха. Српско писмо је истријебљено потпуно на Радио-телевизији Црне Горе, таман као на Федералној ТВ у Сарајеву. Иста је ствар и са војском, полицијом, судством и свим другим државним институцијама. Ту нико чак ни не лаже да ће нешто бити написано на "оба писма".

Од све мултиетничности и бриге за угрожавање "секуларне и грађанске традиције Црне Горе", хуманоиди попут Ивана Вуковића уопште ни не разматрају да прочитају Устав Црне Горе. Тамо је, додуше мртво слово на папиру, али још увијек на снази равноправност писама. Дакле званично је прописано и Вуковић као и већина крше устав секуларне државе у који се куну.

Психијатријске су дубине моралног и логичког суноврата у који падају прваци ДПС Мила Ђукановића. Не само да покушавају фалсификовањем нагробних споменика убиједити своје дједове и прадједове да нису били Срби, већ они потпуно отворено срљају у усташтво, правдајући своје ставове неким самоуправно-комунистичко-титоистичким реторикама. Монтенегрини су отужнији чак и од Хрба Милорада Пуповца.

Није још једино јасно због чега Иван Вуковић и партијски другови нису повели иницијативу да Подгорица промијени име назаду Титоград, пошто кориштење предкомунистичког имена града, што би они рекли свакодневно на сваки помен српства, "на најгрубљи начин покушава да уништи и затре тековине антифашистичке и мултиетничке, секуларне Црне Горе".Оставите одговор