Пластични сникерс пронађен на домаћем тржишту

Агенција за безбдјеност хране Босне и Херцеговине саопштила је да је у јуче у послијеподневним сатима путем контакт тачке Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (ДГ САНТЕ ЕУ РАСФФ) примила обавијест да је на тржиште Босне и Херцеговине испоручен један од спорних производа фирме Марс Инкорпорејтед који се ових дана повлаче с […]

четвртак, 25 фебруара, 2016 / 10:04

Агенција за безбдјеност хране Босне и Херцеговине саопштила је да је у јуче у послијеподневним сатима путем контакт тачке Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (ДГ САНТЕ ЕУ РАСФФ) примила обавијест да је на тржиште Босне и Херцеговине испоручен један од спорних производа фирме Марс Инкорпорејтед који се ових дана повлаче с тржишта више земаља Европске уније, као и других земаља, јавља Фена.

Ријеч је о производу "Сникерс Мултипак" ЛОТ: /07-08-16/601А2НЛД03, произвођача ”Марс Недерланд Б.В.”, Вегхел, Холандија.

“Све податке којима располаже Агенција је по хитном поступку доставила на даље поступање надлежним инспекцијским органима ентитета и Брчко дистрикта БиХ, као и надлежном инспекцијском органу према мјесту сједишта увозника производа из асортимана Марс Инкорпорејтед за Босну и Херцеговину”, наводи се у саопштењу.

Агенција за безбједност хране БиХ потрошачима који, евентуално посједују наведени лот производ препоручује да га не конзумирају, те да обавијесте најближе инспекцијско тијело.

“Молимо да исто предузму и у случају да на полицама у трговинама примијете наведене спорне лотове производа”, апелују из Агенције те напомињу да се ова обавијест односи само на споменути производ и ознаку серије/ЛОТ-а.

Подсјетимо, истог дана, само неколико сати раније, представници увозника ових слаткиша тврдили су да спорне чоколадице нису увезене у БиХ.Оставите одговор