ПДП: Влада покрива штетне послове Балкан банке, на штету грађана

Данашња одлука Владе РС, о препоруци ИРБ-у да изврши докапитализацију литванске Балкан инвестмент банке, је погрешна и представља нови ударац на економске интересе Републике Српске, саопштено је из Партије демократског прогреса. ПДП сматра да Влада РС данашњом одлуком само покрива штетне послове литванских власника ове банке и то на штету грађана РС, који у условима […]

уторак, април 9, 2013 / 14:50

Данашња одлука Владе РС, о препоруци ИРБ-у да изврши докапитализацију литванске Балкан инвестмент банке, је погрешна и представља нови ударац на економске интересе Републике Српске, саопштено је из Партије демократског прогреса.

ПДП сматра да Влада РС данашњом одлуком само покрива штетне послове литванских власника ове банке и то на штету грађана РС, који у условима велике економске кризе морају платити додатних 30 милиона КМ.

Такође, подаци које је изнио министар финансија Зоран Тегелтија, о губицима од 30 милиона КМ и о томе да су лоши кредити у овој банци увећани за десет пута у односу на 2011. годину, указују да је докапитализација Балкан банке од стране Републике Српске ризичан и штетан посао по интересе РС и њених грађана, кажу у ПДП.

У овој партији још додају да је Балкан банка , од свог оснивања под великим утицајем владајућег СНСД-а и очигледно да је та чињеница имала пресудну улогу за доношење одлуке о докапитализацији.

ПДП сматра да је крајње неодговорно што Агенција за банкарство РС до сада није изнијела свој став о Балкан банци и зато ПДП позива Агенцију да изврши своју обавезу, те јавност одмах упозна са својим ставом о могућој докапитализацији, као и са стањем у овој банци.0 КОМЕНТАРА

  1. Simo P. Oroz

    Druže Simo, u pravu si, prodali su ovi za 1 eur banku kristal, ali dokle ćemo više trpiti snsd i njihov kriminal uz izgovor da su nekada davno kad su bili na vlasti sds i pdp pravili greške.

    Ovo sa Balkanom i Biračom je strašna pljačka narodnih para i nikakve kristal banke se sa ovim ne mogu porediti. Bojim se da će i Smederevo, Agrobanka i Kolubara biti dječija igra kad se ovo do kraja razmota

  2. Ти што то кажу су експерти за пљачку народа а не за финансије,а што се истраге тиче не очекујем да је воде ови из ПДП-а,очекујем да је ја водим.Сви сумњиви кредити из ИРБ-а дани су преко Балкан И.Б.,Бобар Б. и Нове банке.И тиме ћу се бавити у истрази.Кад за то дође вријеме Симо бићеш са свим детаљима упознат.

  3. Strašno je i po RS porazna činjenica,nažalost, da se tek nakon 8 godina vlasti tzv presednika OTVARA OPŠTE POZNATO da je BIB porozna kreditna ustanova preko koje je plasiran kredit voćarima, za jabuke NARAVNO.
    Porazna je činjenica da nakon 8 godina,nažalost,javni prihodi ove državice su poharani, ne/radom kontrolnih poreskih organa i poreskih vlasti za stotine miliona km. Ugostitelj Romanov,kao mesar miloradov su za vrle ekonomsko-spekulativne poslove, to se na ekonomskim školama ne uči, oštetile građane RS za jednogošnje primanje penzija, ili 900 miliona km koje su IZNIJELI iz RS, ali s obzirom da se redovno iznosi,a tzv predsednik to ne osuđuje, to nije za čuditi se. AFERIM.

Оставите одговор