Партизан и Војводина одустали од СЕХА лиге

Партизан и Војводина, двије првопласиране екипе Супер лиге Србије, одустали су од СЕХА лиге ове сезоне. Оба клуба су писмено обавијестила руководство Регионалног такмичења. “Објаснили смо да због претрпаног календара и немогућности да се сами финансирамо учешће нисмо у ситуацији да учествујемо. Када се буду створили услови, ето и нас. Али, и даље сматрамо да […]

недеља, јун 24, 2012 / 13:08

Партизан и Војводина, двије првопласиране екипе Супер лиге Србије, одустали су од СЕХА лиге ове сезоне.

Оба клуба су писмено обавијестила руководство Регионалног такмичења.

“Објаснили смо да због претрпаног календара и немогућности да се сами финансирамо учешће нисмо у ситуацији да учествујемо. Када се буду створили услови, ето и нас. Али, и даље сматрамо да је Лига региона будућност”, изјавио је каже директор Партизана Саша Благојевић.

У Војводини су анализирали понуђени споразум и сматрају да садржи одеђене нејасноће у погледу власништва, права и организације СЕХА лиге, као и у погледу стицања права учешћа.

“Такође, споразум не дефинише финансијске услове за које су потребна значајна улагања”, каже се, између осталог у саопштењу, које је потписао предсједник Војводине Милан Ђукић.

У новосадском клубу још истичу да је неспорна чињеница да је овакав формат такмичења будућност на овим просторима и предлажу да се њихово мјесто понуди другој екипи из Србије.

“Интерес клуба је играње у домаћој Супер лиги”, објаснили су разлоге одустајања новосадски “црвено – бијели”.

Према томе, ако не буде промјена, СЕХА лига ће наредне сезоне бројати 10 клубова, међу којима је и црногорски шампион Ловћен. Учешће су потврдили још Борац, Слога, Извиђач (Босна и херцеговина) Загреб, Неxе (Хрватска), Металург, Вардар (Македонија), Татран (Словачка) и Металопластика (Србија).

У односу на прошлу, ове сезоне играће добојска Слога, а неће бити Црвене звезде, Босне и Сутјеске.Оставите одговор