Палмер нам обећава пажњу коју не желимо: Надамо се да ће Србија добровољно пристати на отимање своје територије

Специјални изасланик америчког државног секретара за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је да је важно да сви у региону гледају напријед и да ће "Балкан имати пуну пажњу нове америчке администрације у даљој нормализацији међусобних односа и на европском путу региона".

петак, 15 јануара, 2021 / 22:52

Када су САД у питању, било би далеко корисније да тамошња администрација поведе рачуна о нормализацији међусобних односа унутар свог савеза држава, гдје војска спава у Конгресу.

Но, они насиље и притиске након агресије НАТО на Србију, називају "интеграција Западног Балкана". Амерички дипломата рекао је да је важно да Европска унија пронађе начин да одржи међувладине конференције за Сјеверну Македонију и Албанију и да би желио да види пуну нормализацију односа Београда и Приштине.

"Желимо да се дијалогом постигне споразум о пуној нормализацији односа Београда и Приштине. Подржавамо Мирослава Лајчака, а такође и напоре у Босни и Херцеговини”, рекао је Палмер.

Истиче да је важно да сви у региону гледају напријед и да буду оријентисани на приоритетна подручја у којима се могу створити бољи услови за живот, а да ће се видјети да је на том путу Америка снажан и стабилан партнер.

"Увјерен сам да ће Балкан имати пажњу америчке владе, не само од мене, већ и од саме администрације и шире. Вјерујем да можемо да урадимо веома добар посао на Балкану”, рекао је Палмер.Оставите одговор