Додик одлетио до Сарајстана да прими акредитиве и Палмера (једини не носи маску)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик примио акредитивна писма новоименованих амбасадора Републике Италије у БиХ Марка ди Руце и амбасадорке Уједињених Арапских Емирата за БиХ са сједиштем у Подгорици Набиле Абделазиз Насир Саид Алшемси.


Палмер: Циљ америчких администрација да се дијалог Београда и Приштине оконча споразумом о узајамном признању…

Високи амерички дипломата, задужен за Западни Балкан, Метју Палмер, изјавио је да је циљ америчких администрација да се дијалог Београда и Приштине оконча споразумом о узајамном признавању.

Каже, државнички: Палмер похвалио Додика због скидања плоче

Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер похвалио је и честитао српском члану и председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику на одлуци да уклони плочу са именом Радована Караџића са студентског дома на Палама.


Палмер нам обећава пажњу коју не желимо: Надамо се да ће Србија добровољно пристати на отимање своје територије

Специјални изасланик америчког државног секретара за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је да је важно да сви у региону гледају напријед и да ће "Балкан имати пуну пажњу нове америчке администрације у даљој нормализацији међусобних односа и на европском путу региона".


Стаматовић: Откад то Палмер и Сорош одлучју о дијалогу власти и опозиције?

Милан Стаматовић, председник ЗС, реаговао је на чињеницу да организатори скупа, Фонд за отворено друштво и Факултет политичких наука (ФПН) у Београду, на састанак власти и опозиционих странака, нису позвали представнике Здраве Србије која је на власти у Чајетини, а има своје одборнике у још десетак општина и градова.Палмер: Додик зна шта се од њега очекује како би санкције биле уклоњене

Замјеник помоћника државног секретара САД за југоисточну Европу Метју Палмер изјавио је да ће САД предано радити са свим члановима државног Предсједништва укључујући и Додика. Казао је да Додику санкције остају и да он зна шта се од њега очекује како би оне биле укинуте.