Стевандић: Не дозволити да ЦИК неуставно преузме улогу законодавног органа

Чланови Интерресорне радне групе за измјене изборног законодавства Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине разговарали су данас са директорицом за Западни Балкан, Турску и Велику Британију при Европској служби за вањске послове (ЕЕАС) Ангелином Ајнхорст и специјалним изаслаником САД за изборну реформу Метју Палмером


Предсједница: Ефбиовци само причају о рату и наручују санкције код странаца

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да се само из Сарајева прича о рату и санкцијама, за разлику од Српске из које долазе позиви на дијалог и рјешавање суштински важних питања за БиХ.

Додик: Повлачимо пристанак да се српски члан зове члан Предсједништва БиХ из Републике Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска учествовати у изборној реформи у БиХ, али и истакао да није више спремна да се брише префикс српски из Устава БиХ.


Преговори око изборног закона: Страначка држава и дипломатска колонија

Данас су и опозиција и власт јавно потврдили, како је Република Српска страначка држава. Буразерска територија, без икаквих институција. Потврдили су то и партијски главари из Ефбиха, али нас са Фронтал.РС за њима баш брига.


Шаровић: С ким год да се састане Додик, имам право и ја

Што се разговора тиче, са ким год буде разговорао Додик, разговараће и Мирко Шаровић. Ако Ескобар, Палмер или неко други буду долазили а са њима се Додик састане, исто право има и Мирко Шаровић. Ваљда не мисли да само он има то право? – истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.Разговори само о Ефбиху: Човић подвукао линију након састанка са Бакиром и хендлером му Палмером

Лидер ХДЗ-а Драган Човић изјавио је након састанка са специјалним изаслаником САД за изборну реформу Метјуом Палмером и лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, да је незамисливо укидање етничког префикса за домове народа.


Додик одлетио до Сарајстана да прими акредитиве и Палмера (једини не носи маску)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик примио акредитивна писма новоименованих амбасадора Републике Италије у БиХ Марка ди Руце и амбасадорке Уједињених Арапских Емирата за БиХ са сједиштем у Подгорици Набиле Абделазиз Насир Саид Алшемси.Палмер: Циљ америчких администрација да се дијалог Београда и Приштине оконча споразумом о узајамном признању…

Високи амерички дипломата, задужен за Западни Балкан, Метју Палмер, изјавио је да је циљ америчких администрација да се дијалог Београда и Приштине оконча споразумом о узајамном признавању.


Каже, државнички: Палмер похвалио Додика због скидања плоче

Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер похвалио је и честитао српском члану и председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику на одлуци да уклони плочу са именом Радована Караџића са студентског дома на Палама.


Палмер нам обећава пажњу коју не желимо: Надамо се да ће Србија добровољно пристати на отимање своје територије

Специјални изасланик америчког државног секретара за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је да је важно да сви у региону гледају напријед и да ће "Балкан имати пуну пажњу нове америчке администрације у даљој нормализацији међусобних односа и на европском путу региона".