Одборница ХДЗ из Ријеке: Не треба нама врба, то можда у Далмацији гдје има Срба

Градска одборница ХДЗ у граду Ријеци, Ивона Милиновић, згрозила је јавност гостујући у емисији "Подкаст Велебит”, крајем септембра, када је рекла: у Ријеци постоји 6,5 посто Срба. Нама не требају никакве врбе. Можда по неким селима у Далмацији гдје их има 30, 40 посто. (?!)

недеља, октобар 6, 2019 / 12:49

Водитељ је прочитао стих навијачке пјесме Торциде: "Шугава Ријеко, пуна си Срба, има још врба”, те питао своју гошћу је ли тачно прочитао.

"Иде: Шугава Ријеко, смрдљиви граде, побит ћу пола твоја Армаде. Шугава Ријеко пуна си Срба, не брини Ријеко има још врба”, изрецитовала је потом Ивона Милиновић.

Да ни у Ријеци, односно у случају навијачке групе Армада није ништа боље него код Торциде, свједочи и Фронталова насловна фотографија за ову вијест, која је је настала још 2005. године. Управо у Ријеци.

‘Непримјерено дати аргумент Пуповцу да сутра плаче’

Казала је како нема ништа против навијачког фолклора, али како Торцида овим наноси политичку штету. "Стварно је непримјерено пјевати такве пјесме и давати аргумент Пуповцу (Туђманов Србин који је гласао за укидање конститутивности сопствене нације, те је вјеран слуга и учесник сваке власти у Загребу) да сутра плаче, ево Хрвати су фашисти”, казала је.

"Ако ћемо баш бит безобразни, људи требају знат’ да у Ријеци постоји 6,5 посто Срба. Нама не требају никакве врбе. Можда по неким селима у Далмацији гдје их има 30, 40 посто”, казала је Милиновић, иначе предсједница ријечког одбора за националне мањине.

Потом је критиковала Торцидине антисрпске испаде као "орјунашку политику” јер такви напади на Србе, каже, дају аргументе Пуповцу.

‘Ако ћемо бити безобразни…’

Чак је и водитељ подкаста Велебит реаговао на њен испад. "Не знам јесте ли се добро изразили, рекли сте нама не треба врба јер имамо 6 посто, можда негдје другдје гдје има 30, 40 посто”.

Милновић је казала да је то "ако ћемо бити безобразни” и додала како је Торцида увриједила Ријеку. На констатацију водитеља како нигдје не треба врба, Милиновић је казала: "Наравно да не треба, то је ако ћемо ићи језиком улице”.

Ивона Милиновић некад је била асистентица Давора Иве Стира у Европском парламенту, а у посљедње је вријеме дошла у фокус јавности јер је критиковала "тједник српске националне мањине" Новости.Оставите одговор