Обама рекао једној жени да је лијепа, а онда се извинио за сексизам

Предсjедник САД Барак Обама изјавио је да је државни тужилац Калифорније, Камала Харис "најљепша" међу свим својим колегама у земљи, али јој се убрзо и извинио, пошто је због тог комплимента оптужен за сексизам. "Она је бриљантна, ангажована и стриктна. Осим тога, чини се да је најљепша министарка правде у земљи", рекао је у четвртак […]

среда, април 10, 2013 / 08:37

Предсjедник САД Барак Обама изјавио је да је државни тужилац Калифорније, Камала Харис "најљепша" међу свим својим колегама у земљи, али јој се убрзо и извинио, пошто је због тог комплимента оптужен за сексизам.

"Она је бриљантна, ангажована и стриктна. Осим тога, чини се да је најљепша министарка правде у земљи", рекао је у четвртак Обама на једном скупу у Сан Француску.

Предсједник САД потом се нашао на удару критика, посебно коментатора великих америчких листова. Међу њима је и колумниста Њујорк Магазина, који је навео да је "скандалозно" то какав примјер даје амерички предсједник.

Пошто се вратио из Калифорније, Обама је телефонирао Камали Харис и извинио јој се због непријатности које је изазвала његова изјава.Оставите одговор