Николић: Дачића више не рачунам у озбиљне политичаре

Ивицу Дачића више не рачунам у озбиљног политичара. Једно је говорио пре неколико дана, друго прича сада. Ако је неко данас лицемеран, онда је то он, изјавио је за "Блиц” Томислав Николић, председник СНС, по повратку из Брисела. Он је тако одговорио заменику премијера и председнику СПС, који је јуче поводом његове изјаве да Европа […]

субота, септембар 3, 2011 / 12:28

Ивицу Дачића више не рачунам у озбиљног политичара. Једно је говорио пре неколико дана, друго прича сада. Ако је неко данас лицемеран, онда је то он, изјавио је за "Блиц” Томислав Николић, председник СНС, по повратку из Брисела.

Он је тако одговорио заменику премијера и председнику СПС, који је јуче поводом његове изјаве да Европа од Србије не тражи формално признање Косова, рекао да се „политичари у Србији праве мало наивни” и упитао их „мисле ли они да је народ луд”.

– Николић каже да ЕУ неће условљавати Србију признавањем независности Косова зарад добијања статуса кандидата. Наравно да неће, али ће тражити да укинемо наше институције на северу Косова, да признамо царинске прелазе као граничне и тако даље. Шта је то – није шија него врат – рекао је Дачић, и додао да је Европа неискрена када тврди да признање КиМ није услов за добијање статуса кандидата.

– Мислим, нећемо да признамо, али ћемо признати све остало. Политичари не би требало да причају грађанима бајке. Србија сигурно неће урадити ништа против свог народа на Косову, који не признаје ту државу и тачка. Шта треба, да их терамо на то. Дајте, боље да кажемо: „Људи, дигните руке, дођите сви у Србију” – навео је он.

Томислав Николић, лидер напредњака, одговара Дачићу и каже да му „није јасно зашто он одједном глуми човека који је праведнији него раније”.

– Одједном је Европска унија лажљива, а није му била пре два месеца. Да је то говорио на температури плус 50, разумео бих. Он то прича сада када се све смирило. То говори сада у кампањи, јер му треба да пређе тих фамозних пет одсто – наводи Николић, и додаје да му није јасно да ли је Дачић у сукобу с њим или са ЕУ.0 КОМЕНТАРА

  1. Бојане сине, константно нас смараш својим коментарима…предлажем ти да своје дубокоумне мисли ограничиш на текстове о Цеци, Карлеуши и сл. а да коментарисање озбиљних политичких тема препустиш неком паметнијем.

Оставите одговор