Фудбалер Немања Видић пружио подршку Драшку Станивуковићу

ПДП се у градоначелничкој кампањи хвали подршком Немање Видића, док Игор Црнадак учвршћује редове у Брчком, и даље се инсистира на критици владајућих партија које се у кампањи баве пословима из домена здравственог система земље.

недеља, новембар 8, 2020 / 15:47

Емотивна порука из Манчестера: Немања Матић поручио Драшку Станивуковићу: "Више нас је!"

Прослављени српски фудбалски репрезентативац и фудбалер Манчестер Јунајтеда, Немања Матић, упутио је снажну поруку подршке кандидату за градоначелника Бањалуке Драшку Станивуковићу.

"Хоћу да ти пожелим пуно среће на предстојећим изборима, да знаш да имаш подршку и како би ти рекао: ‘Више нас је!’", поручио је Матић Станивуковићу у видео поруци из Манчестера.

Матић се захвалио Станивуковићу на позиву да дође у Бањалуку и рекао да се радује њиховом дружењу у граду на Врбасу.
Пожеливши срећу Станивуковићу, Матић је поздравио све људе у Републици Српској, поручивши:

"Ја сам уз вас и чувајте се".

Станивуковић каже да је са много емоција примио поруку Немање Матића и да је изузетно захвалан за подршку коју му је упутио:

"Ми смо нација која живи успјехе наших спортиста, а Немања Матић, који је из малог мјеста у Србији својим трудом дошао до дреса легендарног Манчестер Јунајтеда, један је од синонима успјеха и примјер како се и највећи снови могу остварити. Ради се о човјеку који, и поред изузетно успјешне међународне каријере није заборавио шта значи родољубље, доприноси многим хуманитарним акцијама у Србији, обнавља цркву у свом родном мјесту. И његова порука је показатељ да нас је више који дијелимо исте вриједности", рекао је Станивуковић.

Станивуковић је истакао да је подршка фудбалске легенде какав је Немања Матић гарант да ће нашу Бањалуку у будућности посјећивати и подржавати овакве личности и бити пријатељи нашег града и помоћи развоју спорта, као и других области зависно од професија:

"Свакодневно нам стиже подршка од остварених и успјешних људи у различитим областима, што ћемо наредних дана и представити јавности. Бањалука ће нашом побједом изнутра и споља бити отворен и слободан град који ће привлачити најбоље међу нама. Више нас је који желимо овакву Бањалуку", поручује Станивуковић.

Ред Црнатка: Саопштење за јавност из Брчког

Шеф Главног изборног штаба Партије демократског прогреса Игор Црнадак и бивши предсједник ПДП Бања Лука, данас је у Брчком присуствовао састанку чланова Градског одбора ПДП Брчко и представљању кандидата у насељу Илићка.

Црнадак каже да је ПДП Брчко у претходне двије године, колико учествује у раду Владе Брчко дистрикта, показао да испуњава обећања и да може успјешно да рјешава проблеме у друштву.

"Зато позивам грађане Брчког да подрже носиоца листе ПДП-а за Скупштину Брчко дистрикта Синишу Голића и листу ПДП-а Брчко, јер су доказали да су одговорни људи, спремни да раде за интерес Брчког, његов убрзан развој и све грађане подједнако", истакао је Црнадак.

Црнадак је изразио задовољство што се на листи ПДП-а Брчко налати велики број младих људи од којих је чак двадесетпет који се први пут кандидују:

"То је још један доказ да ПДП широм Републике Српске наставља процес отварања и ширења партије, те подмлађивања уз подршку искусних колега. Тако да и у Брчком очекујемо велику подршку и још већу снагу у извршној власти Брчко дистрикта", додаје Црнадак.

Он је још једном позвао грађане Брчког, али и цијеле Републике Српске, да уз поштовање епидемиолошких мјера у великом броју изађу на изборе, наводећи примјере Црне Горе и САД које су у јеку пандемије имали рекордне излазности на изборе. Црнадак истиче да и Република Српска на тај начин може показати свој демократски капацитет и снагу.

Синиша Голић, предсједник Градског одбора ПДП Брчко и носилац листе за Цкупштину Брчко дистрикта каже да је циљ политике ПДП-а Брчко развијен и просперитетан Брчко дистрикт, из којег ће се мање одлазити, више запошљавати и гдје ће се боље живјети:

"Нема развијеног и просперитетног Брчко дистрикта без јаког и стабилног друштва, а јако и стабилно друштво могу једино да чине стабилни поједници који потичу из стабилних породица, зато наша главна порука и политика јесте ‘Стабилна породица – Сигурно друштво’", каже Голић.

УС и СНСД преузимају функције државе – има ли довољно тестова на вирус корона у Клиничком центру?

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Драшко Станивуковић, рекао је данас да у Бањалуци имамо једну странку која дезинфикује град, Уједињену Српску, док друга странка, СНСД, организује тестирања на вирус корона, што би требале да раде установе које су задужене за то:

"Позивамо политичке организације да се преиспитају. Институције земље воде кадрови које су они именовали, ваљда онда имају повјерење у то да се систем треба вратити институцијама", каже Станивуковић.

Он каже да постоје информације да недостаје тестова на вирус корона на Клиничком центру.

"Они су то демантовали и ми се надамо да је деманти истинит, али већ данима имамо цифре од неколико стотина заражених, док кажу да су јуче тестирали 247 грађана. Ако има тестова зашто је одлучено да се само људи са тежом клиничком сликом тестирају? Шта је са онима са блажим симптомима, како се тестирају, како им се издаје рјешење о изолацији, коју терапију да примају и на крају – да ли нетестирани ходају градом мислећи да имају грипу?", пита Станивуковић.

Каже да свакодневно добија поруке грађана који морају да чекају на тестирање данима. Позвао је политичке странке да позову приватне лабораторије да врше тестирања, а не да се регистровање ради преко изборних штабова, уз приложену личну карту.

"Не могу да прећутим монструозну поруку која каже ‘Ваше здравље препустите нама’. Коме – изборном штабу неке странке? Значи, ако хоћете посао, идите у изборни штаб, ако хоћете пут, канализацију, воду – идите у изборни штаб СНСД-а, ако сте лопов и хоћете да вам се опросте гријеси – идите у изборни штаб, као што је опроштено отимање имовине града од стране њиховог одборника, јер је у изборном штабу. На крају, ако хоћете тестирање – идите у изборни штаб. То је застрашујућа појава", истиче Станивуковић и додаје:

"Такође, постављамо јасно питање – ко је дао дозволу да на територији Града Бањалука политичка странка врши дезинфекцију? Постоји начин на који се то ради, ко може да ради, на којим мјестима, како… Политичке странке треба да раде свој посао, а не да глуме институције", истиче Станивуковић.

Станивуковић додаје да је привреда потпуно запостављена и да нису реализоване мјере помоћи привреним субјектима којима је био забрањен рад у току ванредног стања:

"Истина, Град јесте помогао фризерским салонима са три пешкира. Уколико је то адекватна помоћ и ако ће три пешкира помоћи привреду, алал вјера", истиче.

Станивуковић истиче и парадокс да се водоводи почињу правити у новембру, да се у исто вријеме најављују неки други радови и то пред почетак зиме, што каракретише као нову појаву.Оставите одговор