Мада га нема на слици: Ђокић се попео на Оштрељ

Делегација Социјалистичке партије (СП), предвођена њеним лидером Петром Ђокићем, у којој су били и кандидати за одборнике са подручја општине Босански Петровац и околних општина и чланови Изборног штаба, попела се данас на највиши врх планине Оштрељ, желећи да на тај начин, како кажу, са свјетионика овог краја пошаљу снажну поруку да ће се снажно борити за опстанак живља у овом крају, али и да оно што им социјалисти нуде представља истински путоказ у бољи живот свих народа на овом подручју.

недеља, новембар 8, 2020 / 19:32

– Са овог највишег врха Оштреља поручујем народу овог краја да ће у нама имати снажан ослонац, не само у предизборним временима. Имамо припремљен приједлог закона који би се бавио повратницима у Федерацији БиХ, и који би био правни основ за формирање посебног секретаријата који би се бавио искључиво овом проблематиком. Ми социјалисти смо иницијатори и аутори тог закона чије је циљ да се побољша привредна и свака друга сфера друштвеног живота у Федерацији БиХ. Свјесни смо изузетно тешке ситуације и ако не дјелујемо хитно, пријети нам потпуни нестанак на овим подручјима, на којима смо одвајкада живјели – поручио је први социјалиста Српске Петар Ђокић.

Делегација Ђокићевих социјалиста са врха Оштреља спустила се у подножје, гдје су у ‘Титовом возу’, у складу са епидемиолошким правилима, евоцирали успомене на богату историју овог краја и са окупљенима разговарали о свом прогаму – Манифесту СП и о оном за шта се залажу – социјалној правди, радничким правима, привредном просперитету, али и о визуелном идентитету кампање, који је побудио велику пажњу јавности.

Милан Пећанац предсједник Општинског одбора СП Босански Петровац и носилац листе СП за одборнике у Општинском вијећу Босанског Петровца, поручио је да се листа социјалиста састоји од радних људи, повратника у Петровац.

Очекујемо одличан резултат Социјалистичке партије на овим изборима. Желимо побољшати услове за све грађане Босанског Петровца, а посебно ћемо се залагати за одржив развој и опстанак сеоских домаћинстава и пољопривредне производње у сеоским срединама. Желимо издвајати већа и значајнија средства младим брачним паровима са пребивалиштем у Босанском Петровцу и на тај начин подстицати наталитетну политику, али и значајно повећати буџетска средства за социјално угрожа лица у овој општини – истакао је Пећанац.

Он је још додао да је циљ социјалиста и формирање добровољног фонда за стара и изнемогла лица, као и побољшавање инфраструктуре у руалним дијелом општине.

– Социјалисти имају озбиљне намјере у омогућавању бољег живота народу Босанског Петровца. – Желимо да овај крај и наш народ у њему има будућност. Као што смо се ударничким темпом попели на ову планину, истим темпом ћемо радити за народ Петровца – поручио је Пећанац.Оставите одговор