Не смијемо заборавити!

Првог маја 1999. године НАТО авијација гранатирала је у 13 сати аутобус “Ниш-експреса” који се кретао из Ниша преко Подујева ка приштини. Аутобус је од гранате преполовљен. Очевици су око и на мосту код Лужана могли да виде велики број угљенисаних и масакрираних тела. Никада није утврђен тачан број жртава , али се претпоставља да […]

уторак, 1 маја, 2012 / 17:38

Првог маја 1999. године НАТО авијација гранатирала је у 13 сати аутобус “Ниш-експреса” који се кретао из Ниша преко Подујева ка приштини. Аутобус је од гранате преполовљен.

Очевици су око и на мосту код Лужана могли да виде велики број угљенисаних и масакрираних тела. Никада није утврђен тачан број жртава , али се претпоставља да их је било око 70.

Међу жртвама је било и пуно жена и деце. Број жртава није било могуће утврдити јер је приликом гранатирања од топлоте потпуно истопљена машиница за издавање карата. У гранатирању је погинуо и возач “Ниш-експреса” Вукадин Јелић. У 13, 50 НАТО алијанса још једном се обрушила на околину Лужана и том приликом погодила амбулантно возило које је дошло да помогне унесрећеним путницима из аутобуса. Тај догађај званичници НАТО-а су коментарисали као “незгоду која се случајно догодила у намери да се спречи снабдевање српских војних и полицијских снага које су оперисале у унутрашњости Косова”

У време ратне 1999. године “Ниш-експрес” је одржавао (можда једини) све мирнодопске линије ка Косову. Била је то једина ,устаљена веза Косова са осталим делом Србије. Возачи су се сами пријављивали за рад на линијама кроз Косово.0 КОМЕНТАРА

 1. Nato je po mom mišljenju teroristička organizacija,koji se bori za interese svjetskih moćnika.Sve se to čini pod plaštom obezbeđenja mira u svijetu.Gde god su oni do sada djelovali, iza njih je ostao pustoš,leševi, ruševine.Nigde svojim metodama nisu donijeli ništa pozitivno.I Srbija kao i RS su nažalost na svojoj koži osjetili snagu ovog monstruma.Ubijali su naše žene i djecu,granatirali autobuse i vozovem i to sve sa pristojne udaljenosti bojeći se za svoju kožu.Nikada za svoje mnogobrojne zločine nisu odgovarali.Nažalost.
  Kao što je u prirodi potrebna ravnoteža radi opstanka iste tako mora i u sferi naoružanja da ta ravnoteža postoji.Najbolje bi bilo da se ova legalna teroristička organizacija pod hitno ukine.Ali…

 2. Travničanin, 02.05.2012. 11:36:56 [38987]
  Nato je po mom mišljenju teroristička organizacija,

  И моје мишљење је исто.Оно што ме тјеши у животу је баланс који се кад тад мора остварити, односно правда јесте спора али достижна.
  И много је битно да ми не постанемо дио те злочиначке организације.

 3. Nemojte vi tako o NATO fasistima. Da ne bi njih i njihovih tenkova ne bismo mi imali svoga „cuvara i vodju“. Da nema nato-a on se ne bi zadrzao ni 24 casa u predsjednickoj palati, a ko bi nam cuvao prasicu kasicu, ko bi nam podizao brda po banjaluckim parkovima, ko bi nam napravio ekolosku republiku bez ijednog fabrickog dimnjaka, ko bi pjevao pod satorima grand pjesme i dijelio gladnom narodu po sto grama pecenja …
  Heil nato!
  Heil unser firer !

 4. Nemojte vi tako o NATO fasistima. Da ne bi njih i njihovih tenkova ne bismo mi imali svoga „cuvara i vodju“. Da nema nato-a on se ne bi zadrzao ni 24 casa u predsjednickoj palati, a ko bi nam cuvao prasicu kasicu, ko bi nam podizao brda po banjaluckim parkovima, ko bi nam napravio ekolosku republiku bez ijednog fabrickog dimnjaka, ko bi pjevao pod satorima grand pjesme i dijelio gladnom narodu po sto grama pecenja …
  Heil nato!
  Heil unser firer !

 5. Злочинци који почине овакве тешке злочине, тај злочин учине још три пута већим, кад не желе да га признају, а камоли да преузму неку одговорност за то, још три пута су већи злочинци!

  Нама и сад у хашком криминалу, пребројавају сваки метак који смо испалили за одбрану својих живота и то подводе као под тешки злочин, а шта је онда ово њихово што упорно крију!?

 6. Тако је Приједоре, знамо кога су чували тенкови НАТО пакта у Банским дворима, чијим су хеликоптером превезена два посланика СДА на фамозној јануарској скупштини 1998.године, ко је са Рајком Васићом заузимао репетиторе по Републици Српској…….. Знамо ми, да је тај криминалац и данас на власти захваљујући подршци НАТО пакта и САД. А, ми браћо Срби дозовимо се памети и ријешимо се највеће подвале, после Броза.

Оставите одговор