Мистериозна структура у Амазону збунила научнике

Мистериозна структура која се појавила у Амазону која подсjећа на торањ окружен бijелом оградом потпуно је збунила научнике. Прву овакву структуру примијетио је прије свега пар мјесеци Трој Александер, студент Универзитета Georgia Tech. Он је открио ову бизарну формацију на дну плаве цираде која се налазила у близини Истраживачког центра Тамбопата у Перуу. Након тога […]

петак, 6 септембра, 2013 / 13:40

Мистериозна структура која се појавила у Амазону која подсjећа на торањ окружен бijелом оградом потпуно је збунила научнике.

Прву овакву структуру примијетио је прије свега пар мјесеци Трој Александер, студент Универзитета Georgia Tech.

Он је открио ову бизарну формацију на дну плаве цираде која се налазила у близини Истраживачког центра Тамбопата у Перуу.

Након тога је наишао на још три идентичне структуре у џунгли, пише Wired.

Након овог открића своје фотографије поставио је широм интернета у покушају да открије њихово поријекло.

Пар мјесеци касније, Трој још није успио да дође до одговора.

Фил Торес, биолог истраживачког центра Тамбопата такође је поставио линк до фотографија на његовом Twitter налогу пошто је и он подједнако збуњен овим открићем.

Вилијам Еберхард ентомолог из Смитсонијан института за тропско истраживање изјавио је за Смитсонијанов сајт да ни он нема појма шта је структуре направило нити шта оне представљају.0 КОМЕНТАРА

  1. Их, што вам је мистерија.
    Очигледно је: паукова мрежа а питање како је могуће да то паук учини је исто као и питање:
    Како је могуће да тамо некаквом еволуциом малени лептир исцрта на својим крилима лик сове у сврху одвраћања птичица да га поједу…:)