Локомотива освојила трофеј Еврокупа и пласман у Евролигу

Трећи пут узастопно руски клуб је освојио Еврокуп и изборио пласман у Евролигу. Локомотива – Билбао 75:64. После Уникса и Химкија, Локомотива из Краснодара успјела је да освоји Еврокуп и обезбиједи учешће у Евролиги наредне сезоне. Финална утакмица традиционално је одиграна у Белгији, у граду Шарлроа, али трибине хале "Спирудом" биле су попуњене далеко испод […]

недеља, април 14, 2013 / 12:42

Трећи пут узастопно руски клуб је освојио Еврокуп и изборио пласман у Евролигу. Локомотива – Билбао 75:64.

После Уникса и Химкија, Локомотива из Краснодара успјела је да освоји Еврокуп и обезбиједи учешће у Евролиги наредне сезоне.

Финална утакмица традиционално је одиграна у Белгији, у граду Шарлроа, али трибине хале "Спирудом" биле су попуњене далеко испод свог капацитета – 6.000.

То, међутим, није демотивисало играче да одиграју узбудљив меч, у којем је више показала руска екипа.

Шпанци су водили у једном дијелу првог полувремена, али је Локомотива серијом 11:0 преузела контролу над утакмицом и до краја није испуштала предност, која је највише износила 17 поена (62:45).

Ипак, мало је недостајало да Билбао, евентуалном тројком, уђе у последњи минут са пет поена минуса, али је при резултату 67:59 Милован Раковић био непрецизан под кошем.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Ричард Хендрикс са 14 поена и девет скокова. Алекс Марић је уписао 12, уз 10 скокова, док је Ник Калатес убацио десет поена.

Билбао је предводио Василијадис са 16 поена, а пратили су га Раковић са 11 и Алекс Мумбру са осам.Оставите одговор