Жељко Свитлица

Логична објашњења за необјашњиве догађаје у Републици Српској

Зашто Драган Вучетић, несхваћени гениј, није постао Илон Маск из Српске?

петак, 15 јануара, 2016 / 13:22

Пише: Жељко Свитлица

1. Зашто зграда у Пицином парку зјапи празна?

У зграду коју је саградило предузеће Гранд трејд у некадашњем Пицином парку још увијек нико није уселио. Ево и зашто:

У пословним круговима и на дружењима корпоративних менаџера прича се да је посљедњу и најбољу понуду за пословне просторе и канцеларије у поносној грандиозној згради дао аутомеханичар Жељко Вулић, чија се радња налази у близини

‘Ширим посао па ми треба нови простор, а пошто је зграда тик, али тик, уз моју кућу, логично је да се преселим ту“, изјавио је скромни Вулић.

Ђавлу мало било, Вулић је још и чуо да поједини припадници Специјалне полиције Републике Српске немају довољно посла, па се окрећу доколици и криминалу, а он би им, ако успије безецовати стаклену љепотицу, радо понудио да раде као обезбјеђење.

2. Зашто пропадају банке?

Банке у Републици Српској пропадају рекродном брзином јер је Српска лидер глобалног отпора свјетској финансијој пљачкашкој елити, коју представљају зле банке. Прослављени српски филмски режисер, Емир Кустурица, уз Дијега Арманда Марадону један од посљедњих аутентичних љевичара и бораца против капитализма, баш зато је за свој дом одабрао Републику Српску.

Док кажеш БиБ, код нас нестане по једна банка. Шта бива са новцем – још увијек није утврђено, али неки езотеричари и магови из кругова блиских масонима Винка Перића сумњају да се нестали новац некако претвара у ријечи које касније у телевизијским интервјуима изговарају Жељка Цвијановић, Зоран Тегелгија и Милорад Додик.

Не и директорица Агенције за банкарство. Она и тада ћути.

3. Зашто је прекинута производње електро-аутомобила?

Прошле године је прекинута производња електричних аутомобила под фирмом ЈП „Никола Тесла“, и то се догодило због неочекиваног проналаска изворишта нафте у близини села Обудовац када је нафта нагло појефтинила.

Разочарани гениј Драган Вучетић, дух покретач предузећа “Никола Тесла“, био је приморан да прати стопе ништа мање славних претходнике, Николе Тесле и Михајла Пупина – напустио је ове крајеве и отишао негдје да буде свхаћен.

При томе је оштетио Српску за више милион КМ (то му није први пут). Прости, какви смо, запитајмо се да ли ће се ико сјећати пишљивих милиона сутра када други народи буду присвајали нашег визионара?

4. Зашто неке фирме опстају, а неки радници протестују?

Прошлогодишњи протести радника у великој фарми крава „Фармленд“ догодили су се баш због тих истих крава. Како је утврдила комисија са Пољопривредног факултета, краве у „Фармленду“ пасу, умјесто траве, конвертибилне марке из Инвестиционо-развојне банке, а кравама (а и крмцима, воловима, коњима и гладним псима) никад доста пара.

Постоји још неколико десетина предузећа у Републици Српској која се баве производњом, а као сировину користе само и искључиво паре из Инвестиционо-развојне банке. То је специјална врста индустрије која прескаче застарјеле фазе у производњи, већ одмах, директно упумпава паре у “машине“.

(Већ смо писали како се те паре касније претворе у ријечи)

5. Зашто је Српска опстала и поред издаје?

Планирана издаја Републике Српске на којој неуморно раде политичари из Савеза за промјене није успјела из једног јединог разлога.

Браниоци Српске некаку су успјели да смисле најефикаснији начин да одбране Републику.  То раде тако што непрестано вичу: Српска, ми, Српска, ми, Српска, ми, Српска,ми, Српска, ми, Српска, ми, Српска, ми, Српска...

Ове ријечи су тако моћне да од њих настају чардаци ни на небу ни на земљу, мостови се пружају преко великих ријека, а фабрички димњаци сежу у небеса, темељ Срске се забија дубље у стијене

(Исту вјештину примјењује поменути Савез за промјене у борби против криминала и корупције. Њима нешто теже иде јер првоборац Мектић није баш вјешт са ријечима)

Убрзо ћемо, умјесто плате у новцу, или грађевинског материјала, добијати килограме ријечи. Као замјену за 50 КМ, добићете једну Додикову реченицу, коме треба 20 КМ, њему дати четири премијеркина параграфа. Ако вам ова валута не одговара, у мјењачници потражите ријечи Ђокићеве, Павићеве, Босићеве, или чије год хоћете.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *