Руски Газ сели фабрике из Турске у Србију

Руски произвођач аутомобила и камиона ГАЗ саопштио је да размишља о производњи свог програма у Србији, али да је преурањено говорити о замјени турских са српским фабрикама. „Анализирамо потенцијал српског тржишта ауто-дијелова и отворени смо за узајамно корисну сарадњу са српским компанијама, али је у овом тренутку преурањено говорити о замјени турских фабрика“, речено је […]

петак, 15 јануара, 2016 / 13:27

Руски произвођач аутомобила и камиона ГАЗ саопштио је да размишља о производњи свог програма у Србији, али да је преурањено говорити о замјени турских са српским фабрикама.

„Анализирамо потенцијал српског тржишта ауто-дијелова и отворени смо за узајамно корисну сарадњу са српским компанијама, али је у овом тренутку преурањено говорити о замјени турских фабрика“, речено је „Спутњику“ у прес-служби Групе „ГАЗ“.

Вијест да ће највећи руски произвођачи аутомобила и камиона „Автоваз“, „Камаз“ и „ГАЗ“ преселити производњу ауто-дијелова из Турске у Србију српски медији су објавили након посјете потпредсједника руске Владе Дмитрија Рогозина Београду.

Рогозин је рекао да постоји шанса да „Автоваз“ и „Камаз“ преселе своју производњу ауто-дијелова из Турске у Србију и да Влада Русије разматра ту могућност.

„До сада су се те компоненте за возила производиле у Турској. Вјерујемо да је српска индустрија способна да их произведе. То ће, такође, дати озбиљан финансијски допринос српској привреди“, рекао је Рогозин, истичући да ће Русија тиме у Србији добити озбиљног партнера. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *