ЛИДЕРИ

Нема дана а ни средства јавног информисања да се не помене термин лидер(и) у свим могућим и немогућим контекстима и конотацијама. Лидери овде све раде, о свему одлучују, они су ти који кроје садашњост и будућност, њима (што је изгледа најважније) "међународна заједница" верује. До сада смо знали за неколико „узгајалишта“ за ову врсту, али […]

уторак, јул 19, 2011 / 06:18

Нема дана а ни средства јавног информисања да се не помене термин лидер(и) у свим могућим и немогућим контекстима и конотацијама. Лидери овде све раде, о свему одлучују, они су ти који кроје садашњост и будућност, њима (што је изгледа најважније) "међународна заједница" верује.

До сада смо знали за неколико „узгајалишта“ за ову врсту, али сва су она била ван региона а најближе је било у познатом зимовалишту у централној Европи, Garmišpartenkirhenu. Тамо су прокламоване и самопрокламоване кандидате за лидери водили и после петнаестак дана враћали готов производ да усреће народ(е) у региону.

У свим иоле озбиљнијим политичким системима носиоци функција на одређеним позицијама су ДЕМОКРАТСКИ ИЗАБРАНЕ личности а не они које неко припрема и намеће. И ту је суштинска разлика између политичких система и многих других облика организовања.

Једно је сигурно, да су креатори и управљачи кризом у региону југоисточне Европе (а посебно БиХ) неуморни у изналажењу метода како би избегли или, тачније речено, изиграли демократију.

Стварање неке нове касте, касте лидера, нам је заиста непотребно а на начин како нам продају „рог под свећу“ стварају се услови да нестабилност, неперспективност и гушење у живом блату перманентне кризе постану трајна категорија, која ником није потребна али опстаје.

Цену наравно плаћају људи, од појединца до колективитета, при чему о њиховим насушним потребеама нико не брине, па ни лидери.0 КОМЕНТАРА

 1. Колико је само тих програма направљено, млади лидери и слично, окупиш перспективне и паметне, и онда им сервираш своју причу, свој поглед на свијет… После су они заљубљени у тебе, вјерују као комунисти да совјетске краве дају 100 литара млијека. А народ у експерименту без лидера и елите која ће креирати судбину која је у његовом интересу

 2. Изгледа да су Хрватска и Србија добиле липицанере за лидере, док су код нас још увијек главна грла волови, додик, комшић, бакир изетбеговић, лагумџија,…опет су нас зајебали ови из региона..x-(

Оставите одговор

Лидери

Нема дана, а ни средства јавног информисања, у коме/којима се не помињуе термин лидер(и) у свим могућим и немогућим контекстима и конотацијама.

уторак, март 15, 2011 / 07:24

Нема дана, а ни средства јавног информисања, у коме/којима се не помињуе термин лидер(и) у свим могућим и немогућим контекстима и конотацијама. Continue reading "Лидери"0 КОМЕНТАРА

 1. Вечерас гледам на БН громогласну рекламу за филм “Клопка за генерала“. Како је најављиван помислио сам да је сценариста Вук Драшковић, а режисер Орсон Велс. Кад оно филм савезног МУП-а СФРЈ. Нигдје нисам видио више бљувотина и каљања лика и дјела неумрлог Чиче и његових бораца.

  Ако ми још неко помене патриотски БН има пљување у фацу од Симе.

  Никада патриотски Б92 не би приказао тако нешто.

  Сузана под хитно среди нешто у тој својој телевизији да се ово ругло више не понови.

 2. Има нека тајна веза БН, ФТВ и Б92. Од партизанштине се не може гледати. Бљак, какав црни патриотизам БН-а? То је лажни имиџ националне тв само док се не стекне гледаност. Ја га однедавно више и не гледам.

 3. хахаха.

  Ја баш дошао да видим ко има шта рећи на Гостимира. Мислим да није лијепо да га зовете комуњара. Ко није био у комунистима а има година као Гостимир, нека баци први камен. Поготово ако је био у војсци или било шта озбиљније у држави.

  Можда Гостимир није сензационалиста, али пише човјек озбиљно и аргументовано. Можда приватно воли да слуша Секу Алексић… B-)B-)B-)

Оставите одговор