Демократски инструменти

У обављању јавних послова свих врста, обима и нивоа неопходно је да се обезбеде услови да носиоци одговорно обављају своје задатке и то у интересу оних који су их изабрали или именовали.


Поповић: Преко 90 одсто становника РС није за НАТО

Војнополитички аналитичар из Бањалуке Гостимир Поповић истакао је да у Републици Српској сигурно више од 85, чак и 90 одсто становништва није за улазак у НАТО, док је у Федерацији БиХ више од 50 одсто становништва за улазак у ту војну организацију.

Иран

У условима глобалне нестабилности свет не оскудева у кризним жариштима свих облика и нивоа а најновији је оличен у Ирану и некаквој фамозној нуклеарној кризи.


Аеродром у Требињу

У условима када је народ у Републици Српској презасићен разним врстама обећања и несусвислих прича о бољој будућности, подгрeвала се, и још се подгрева прича о изградњи аеродрома у Требињу, као кључног објекта за даљи развој херцеговачке регије.


Глобални НАТО

Питање глобализације НАТО савеза отворено је како у самом савезу тако у у свим релевантним круговима који брину о стабилности и безбедности на глобалном нивоу.Meђународна кризна група

Међународна кризна група шири своју активност у свим деловима планете, а ако је исти приступ као и на југоистоку Европе онда та организација ЗБИЉА представља претњу човечанству.Koнтрола (свега и свакога)

Сви облици савремених криза и њихово испољавање користе се за артикулацију процеса глобалне контроле чији је, за сада, најснажнији експонент Америка тако да сам појам глобалне контроле вежемо за систем САД у политичком, економском, војном и међународном погледу.


Кнежевина Српска

Република Српска би из статуса Републике могла да пређе у статус кнежевине – Кнежевина Српска – те да се тако придружи солидном броју европских кнежевина које су врло стабилни и респектабилни системи.


Равноправност

Равноправност у политичком животу представља основно полазиште и ако ње нема, онда нема ни демократије, нити и једног облика политичке активности.