Дукић тужио екипу из 60 минута

Директор компаније АД "Боксит" из Милића Рајко Дукић поднио је тужбу Основном суду у Власеници против Федералне радио-телевизије и уредника и новинара те медијске куће Бакира Хаџиомеровића и Слободана Васковића због, како је навео, клевете и низа неистина које су изнесене у емисији "60 минута". Осим Дукића, ову медијску кућу и њене новинаре тужила је […]

уторак, 15 марта, 2011 / 07:26

Директор компаније АД "Боксит" из Милића Рајко Дукић поднио је тужбу Основном суду у Власеници против Федералне радио-телевизије и уредника и новинара те медијске куће Бакира Хаџиомеровића и Слободана Васковића због, како је навео, клевете и низа неистина које су изнесене у емисији "60 минута".

Осим Дукића, ову медијску кућу и њене новинаре тужила је и компанија "Боксит" из Милића, преносе "Независне новине" у сутрашњем издању.

Дукић и "Боксит" из Милића због спорног прилога, поред ФТВ-а и новинара и уредника ове медијске куће, тужили су и Божидара Витића, који се у причи појављује као саговорник којем је Дукић наводно отео земљу. "Ријеч је о групи бандита који су низом лажи и неистина наштетили и мени и компанији коју водим", рекао је Дукић.

У тужби против ФТВ-а затражена је накнада штете због клевета у износу од 450.000 КМ, јер је прилог, како се наводи, потез смишљене провокације и лажи којима се жели срушити углед компаније и њеног генералног директора.

У прилогу ФТВ-а наводи се да се 1 430 породица одселило у протеклих седам година из Милића и то сви из једног разлога – јер "нису више могли да трпе самовољу и терор једног човјека Рајка Дукића", за шта у тужби истичу да није тачно. У прилогу, емитованом крајем фебруара, наводи се да су побијени Бошњаци из Заклопаче затрпани багерима "Боксита" из Милића, на чијем челу је тада, као и сада, био Рајко Дукић.

У тужби се наводи да Дукић уопште није био учесник рата, нити је имао било какву војну, ни политичку функцију, а мобилисање његових машина, опреме и запослених вршила је Војска, односно Министарство одбране, као и да је "Боксит" из Милића један од малобројних примјера предузећа које је у радни однос примио све Бошњаке који су изразили жељу да раде у њему.

У спорном прилогу Васковић, као аутор, Дукића пореди с Хоснијем Мубараком те каже да су његове жртве изложене прогону, шиканирању и тешком физичком малтретирању са очитом намјером да их побије.

"Нисам уопште демантовао те наводе, јер ми је испод сваког достојанства и части бавити се демантијем глупости и лажи које су изнијели", казао је Дукић који сматра да је у прилогу идентификован са ратним злочинцем, криминалцем, убицом, господаром живота и смрти.Оставите одговор