Кинеска влада омета Џи-мејл?

Последњих недеља кинески корисници Џи-мејл жале су се да све теже приступају овом сервису. Гоогле пориче да има техничких проблема, а кинеска влада не говори о блокирању. Блокирање сервиса не би била никаква новост, у Кини се не може приступити Фејсбуку, Твитеру, Википедији, али ни сервисима као што је ЈуТјуб или Фликр, а при претресању […]

уторак, март 15, 2011 / 07:11

Последњих недеља кинески корисници Џи-мејл жале су се да све теже приступају овом сервису. Гоогле пориче да има техничких проблема, а кинеска влада не говори о блокирању.

Блокирање сервиса не би била никаква новост, у Кини се не може приступити Фејсбуку, Твитеру, Википедији, али ни сервисима као што је ЈуТјуб или Фликр, а при претресању су блокирани и многи појмови. Прије нешто мање од месец дана мета блокаде била је и Хилари Клинтон .

Међутим, сада нема званичних потврда владе, како је то раније било, али поједини аналитичари сматрају да би ово управо могао бити њен потез. Софтициранији него ранији, када би сервис био у потпуности забрањен, овај потез би могао натјерати кориснике да свој налог отворе на неком другом мјесту, сматрају они.

Из Гугла кажу да је неопходно поставити питање кинеској влади.

"Нема никаквих техничких проблема код нас, тако да морате питати владу, пошто је очигледно да је проблем са њихове стране" , каже портпаролка ове компаније Кристина Чен.Оставите одговор