Лагумџија и Мусић се не слажу са Суљагићевом оставком

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија није сагласан са оставком министра образовања Кантона Сарајево Емира Суљагића, поднесеном због притисака изазваних његовом одлуком да оцјена из вјеронауке не улази у просјек оцјена и општи успјех ученика. Федерални медији пренијели су да је Лагумџија одбио мандат који је Суљагић дао у петак, јер није желио повући своју наведену […]

недеља, мај 22, 2011 / 13:56

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија није сагласан са оставком министра образовања Кантона Сарајево Емира Суљагића, поднесеном због притисака изазваних његовом одлуком да оцјена из вјеронауке не улази у просјек оцјена и општи успјех ученика.

Федерални медији пренијели су да је Лагумџија одбио мандат који је Суљагић дао у петак, јер није желио повући своју наведену инструкцију.

Лагумџија и премијер Кантона Сарајево и предсједник Кантоналног одбора СДП-а Фикрет Мусић јуче су се састали са Суљагићем и изразили очекивање да ће се већ сутра поново појавити на свом радном мјесту у Министарству.

Незадовољан Суљагићевом одлуком у вези вјеронауке, поглавар Исламске заједнице у БиХ реис Мустафа Церић запријетио је "сарајевским љетом", по узору на недавне нереде у Египту. /крај/сс/сакОставите одговор