Херцеговина: Расте број незапослених

На подручју Источне Херцеговине у протеклих пола године у 10 предузећа покренут је стечај, а око 2 500 радника је остало без посла, тако да се број незапослених повећао на 4 500, наводе у регионалном синдикату. Извршни секретар регионалног синдиката Драган Симовић рекао је да су највећи број запослених имали привредни гиганти "Билећанка", у којој […]

недеља, мај 22, 2011 / 13:31

На подручју Источне Херцеговине у протеклих пола године у 10 предузећа покренут је стечај, а око 2 500 радника је остало без посла, тако да се број незапослених повећао на 4 500, наводе у регионалном синдикату.

Извршни секретар регионалног синдиката Драган Симовић рекао је да су највећи број запослених имали привредни гиганти "Билећанка", у којој је до рата радило око 2 000 радника, те требињско текстилно предузеће "Новотекс", са око 800 радница.

У требињској филијали Завода за запошљавање Републике Српске лани су пријављене 3 803 особе, од чега је 2 423 остало без посла, док се њих 1 380 по први пут пријавило на биро рада.

На подручју општине Требиње све је више радњи које се затварају, а власници траже друге послове. У Општини Требиње у Одјељењу за занатско-предузетничку дјелатност кажу да је од укупног броја одјављених радњи највише трговачких, угоститељских и занатских.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор