Чађин корак напријед у борби против криминала

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо рекао је данас да је ово министарство у првих стотину дана рада Владе РС учинило корак напријед, посебно у борби против организованог криминала и корупције и борби против тероризма. Чађо је истакао да је један од задатака Министарства унутрашњих послова РС било и утврђивање новог правилника који има […]

недеља, мај 22, 2011 / 14:05

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо рекао је данас да је ово министарство у првих стотину дана рада Владе РС учинило корак напријед, посебно у борби против организованог криминала и корупције и борби против тероризма.

Чађо је истакао да је један од задатака Министарства унутрашњих послова РС било и утврђивање новог правилника који има за циљ бољу организацију, а који се посебно односи на борбу против криминала и на новине у организацији крим-полиције.

“У Бањој Луци је у поређењу са истим периодом прошле године забиљежено 5,9 одсто мање кривичних дјела, 14 одсто је мање крађе возила, 15,9 одсто мање разбојништва и 17,7 одсто мање кривичних дјела против живота и тијела”, истакао је Чађо на данашњој конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Он је рекао да је МУП РС, такођер, у области издавања личних докумената учинио одређене напоре, уз стално подизање контроле надзора над самим процесом издавања личних докумената, као и на већој брзини обављања услуге.

Као успјешне акције МУП-а у протеклом периоду, ресорни министар издвојио је акције "Смоуг", "Мајевица", "Хоботница", "Макси", "Регија", "Мрежа", "Бумеранг", "Кула", "Плантажа", као и акцију спречавања корупције у МУП-у РС "Решетка" и расвјетљавање пљачке Комерцијалне банке.

"У свим овим акцијама слободе смо лишили 180 особа, не рачунајући појединачне активности или акције над појединим особама", рекао је Чађо.

Према његовим ријечима, ове акције довеле су до напретка у остваривању бољег безбједносног амбијента у Српској.

Министар Чађо је додао да се не може бити до краја задовољно, док год има појаве корупције у редовима полиције.Оставите одговор