У преговоре Србије са ЕУ укључити Војводину!?

Предсједник Института европских регија Франц Шаузбергер изразио је очекивање да ће Београд прихватити његову, односно препоруку тог института, и у преговоре са Европском унијом /ЕУ/ укључити и представнике власти АП Војводине. "Надам се да ће Београд у национални тим за преговоре са ЕУ укључити и представнике власти Војводине, што је био случај у Хрватској, где […]

недеља, 22 маја, 2011 / 14:58

Предсједник Института европских регија Франц Шаузбергер изразио је очекивање да ће Београд прихватити његову, односно препоруку тог института, и у преговоре са Европском унијом /ЕУ/ укључити и представнике власти АП Војводине.

"Надам се да ће Београд у национални тим за преговоре са ЕУ укључити и представнике власти Војводине, што је био случај у Хрватској, где су у тај процес биле укључене и тамошње жупаније", рекао је Шаузбергер за недјељно издање новосадског "Дневника".

Шаузбергер, који је кључни аутор документа "Стратегија проширења и главни изазови 2010-2011" Комитета региона ЕУ, у коме се препоручује Србији да се у преговоре са Унијом укључе и представници војвођанске власти, истакао је да је јако важно да Војводина што прије отвори канцеларију у Бриселу, која би је као дио Србије промовисала у ЕУ.

"Уз то, канцеларија је веома важна када је у питању добијање информација о европским пројектима, што би допринело јачању позиција целе Србије. Београд мора стално имати на уму да су региони и локални нивои власти тренутно у посебном фокусу ЕУ", навео је Шаузбергер.Оставите одговор