Косово: Отказана сједница одборника четири српске општине

Заједничка сједница одборника четири српске општине са сјевера Косова, која је данас почела у Лепосавићу, прекинута је и отказана, због недоласка одборника и предсједника општине Зубин Поток – јавља извјештач Срне. У одсуству представника ове општине не би могла д абуде донесена јединствена одлука. Високи функционер Митровичког округа, који је желио да остане анониман, потврдио […]

уторак, 9 августа, 2011 / 13:45

Заједничка сједница одборника четири српске општине са сјевера Косова, која је данас почела у Лепосавићу, прекинута је и отказана, због недоласка одборника и предсједника општине Зубин Поток – јавља извјештач Срне.

У одсуству представника ове општине не би могла д абуде донесена јединствена одлука.

Високи функционер Митровичког округа, који је желио да остане анониман, потврдио је Срни да је сједница отказана, али је претходно постигнут договор да предсједници сва од четири општине, појединачно, закажу сједнице и на њима заузму став о догорову са КФОР-ом.

Сједнице би, како је у начелу договорено, требало одржати у наредних 48 часова – каже неименовани саговорник, наводећи да је на сједници иза затворених врата било варница и да је присутна велика подијељеност одборника о питању прихватања понуђеног споразума са КФОР-ом.