Ко је Ален Шеранић – нови министар у Влади Српске?

Двадесет и прва, претпосљедња тачка дневног реда Владе Српске, за уторак 08.05.2018. гласи: "кадровска питања". Фронтал.СРБ потврђује информацију да је др Шеранић у игри за министра, а након сједнице владе, знаће се и чега.

уторак, мај 8, 2018 / 07:13

Ален Шеранић је рођен 1977. године у Бањој Луци. Завршио је бањолучку Гимназију, те Медицински факултет универзитета у Бањој Луци. Након ординирања као љекар опште праксе у Саници код Кључа, почиње свој рад у Влади Српске.

До сада је обављао дужност првог човјека Одсјека за међународне односе и европске интеграције у Министарству здравља Владе Српске. Прогнозира му се Министарство науке и технологије, гдје би требао замијенити Јасмина Комића.

Ален Шеранић је свакако особа са свим потребним квалификацијама за ово, али и за већину других министарских мјеста. У овом случају није у питању само пуко навлачење националне квоте по наметнутим уставним амандманима, чега се Влада Српске држи као да је некога у Ефбиху за тим брига, него се заиста ради о појединцу који посједује квалитете за руководећу позицију. Што код нас углавном није случај.

Од података из категорије "тривија", Шеранић је вишеструки првак у латиноамеричким плесовима, говори енглески и француски, ожењен, отац двоје дјеце.5 КОМЕНТАРА

Оставите одговор