19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Ко је Ален Шеранић – нови министар у Влади Српске?

Двадесет и прва, претпосљедња тачка дневног реда Владе Српске, за уторак 08.05.2018. гласи: „кадровска питања“. Фронтал.СРБ потврђује информацију да је др Шеранић у игри за министра, а након сједнице владе, знаће се и чега.

уторак, 8 маја, 2018 / 07:13

Ален Шеранић је рођен 1977. године у Бањој Луци. Завршио је бањолучку Гимназију, те Медицински факултет универзитета у Бањој Луци. Након ординирања као љекар опште праксе у Саници код Кључа, почиње свој рад у Влади Српске.

До сада је обављао дужност првог човјека Одсјека за међународне односе и европске интеграције у Министарству здравља Владе Српске. Прогнозира му се Министарство науке и технологије, гдје ће би требао замијенити Јасмина Комића.

Ален Шеранић је свакако особа са свим потребним квалификацијама за ово, али и за већину других министарских мјеста. У овом случају није у питању само пуко навлачење националне квоте по наметнутим уставним амандманима, чега се Влада Српске држи као да је некога у Ефбиху за тим брига, него се заиста ради о појединцу који посједује квалитете за руководећу позицију. Што код нас углавном није случај.

Од података из категорије „тривија“, Шеранић је вишеструки првак у латиноамеричким плесовима, говори енглески и француски, ожењен, отац двоје дјеце.5 КОМЕНТАРА

  1. „за ово као и зас већину осталих министарских мјеста“ ???, ма наравно ми смо познати по министрима опште праксе, попут Златковићке, Ђокића, Касиповића….

  2. Konacno da neko pametan dodje do vodece funkcije u ovoj zemlji.
    Da li se neko jos sjeca Proke Dragosavljevica – bivseg ministra i Dodikovog jarana ???

  3. bravo, bitno je da je pametan i kvalitetan covjek i svi tako treba da budu. pustite vise nacionalizam i zaposlite pametne ljude neka vode drzavu. svima ce nam bolje biti

Оставите одговор