08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Ко је Ален Шеранић – нови министар у Влади Српске?

Двадесет и прва, претпосљедња тачка дневног реда Владе Српске, за уторак 08.05.2018. гласи: "кадровска питања". Фронтал.СРБ потврђује информацију да је др Шеранић у игри за министра, а након сједнице владе, знаће се и чега.

уторак, 8 маја, 2018 / 07:13

Ален Шеранић је рођен 1977. године у Бањој Луци. Завршио је бањолучку Гимназију, те Медицински факултет универзитета у Бањој Луци. Након ординирања као љекар опште праксе у Саници код Кључа, почиње свој рад у Влади Српске.

До сада је обављао дужност првог човјека Одсјека за међународне односе и европске интеграције у Министарству здравља Владе Српске. Прогнозира му се Министарство науке и технологије, гдје ће би требао замијенити Јасмина Комића.

Ален Шеранић је свакако особа са свим потребним квалификацијама за ово, али и за већину других министарских мјеста. У овом случају није у питању само пуко навлачење националне квоте по наметнутим уставним амандманима, чега се Влада Српске држи као да је некога у Ефбиху за тим брига, него се заиста ради о појединцу који посједује квалитете за руководећу позицију. Што код нас углавном није случај.

Од података из категорије "тривија", Шеранић је вишеструки првак у латиноамеричким плесовима, говори енглески и француски, ожењен, отац двоје дјеце.5 КОМЕНТАРА