Киндл читач најпродаванији

Амазон је објавио је да је најновија верзија уређаја за читање електронских књига Киндл постала шампион у свим продајним категоријама, премашивши и последњи, седми наставак књига „Хари Потер“. "Захвални смо милионима купаца који су од новог Киндл створили најпродаванији производ Амазона, продаванији и од ‘Харија Потера 7’", истакао је у саопштењу извршни директор и оснивач […]

четвртак, децембар 30, 2010 / 15:53

Амазон је објавио је да је најновија верзија уређаја за читање електронских књига Киндл постала шампион у свим продајним категоријама, премашивши и последњи, седми наставак књига „Хари Потер“.

"Захвални смо милионима купаца који су од новог Киндл створили најпродаванији производ Амазона, продаванији и од ‘Харија Потера 7’", истакао је у саопштењу извршни директор и оснивач Амазона Џеф Безос.

Безос је истакао и комплементарност Киндл са дигиталним таблет уређајима, попут АјПадw компаније Епл, што многи виде као потенцијалну конкуренцију једноставним читачима.

Он је навео и да многи купци Киндла већ имају таблични уређај са течним кристалима, кога користе за играње игрица, филмове, сурфовање по Интернету.

Планирају, међутим, да Киндл користе за читање садржаја, јер је лаганији, не излаже опасности од престанка рада батерије, користи технологију електронског мастила Перл, сличну папиру, која смањује замарање очију, али и не ремети ноћни сан и несметано функционише на сунцу, што је, прије свега, битно када се преко њега чита током љетњег одмора.

Скромна цијена тог уређаја (од 139 долара), у поређењу са конкурентским производима такође утиче, како је истакао Безос, на његову популарност.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *