КФОР пуцао на обиљежена санитетиска возила

Љекари Дома здравља у Грачаници осуђују пуцање војника КФОР-а на санитетско возило, као и на ненаоружане грађане у Јарињу. У Дому здравља најављују да ће на сјевер послати своје санитетско возило са екипом као испомоћ, јавио је КиМ радио. "Пуцање на јасно обележено санитетско возило никако се не може оправдати грешком или случајношћу и наш […]

среда, септембар 28, 2011 / 10:50

Љекари Дома здравља у Грачаници осуђују пуцање војника КФОР-а на санитетско возило, као и на ненаоружане грађане у Јарињу.

У Дому здравља најављују да ће на сјевер послати своје санитетско возило са екипом као испомоћ, јавио је КиМ радио.

"Пуцање на јасно обележено санитетско возило никако се не може оправдати грешком или случајношћу и наш колектив најоштрије осуђује овај чин, који је у директној супротности са свим нормама права, правде и разума", саопштено је из Дом здравља.

Пуцање на санитетско возило и рањенике је у директној супротности и са међународно прихваћеном Женевском конвенцијом, подсјећа ова здравствена установа.

"Дом здравља у Грачаници спреман је да пошаље једно санитетско возило са комплетном медицинском екипом на север Косова и Метохије, коко би помагао колегама у лијечењу пацијената и дежурствима на терену", наводи се у саопштењу.

Припадници Кфора пуцали су јуче на административном прелазу Јариње у ненаоружане људе и медицинску екипу која је указивала помоћ повријеђенима, а пуцано је и на новинарско возило.

"У Здравствени центар у Косовској Митровици примљено је седморо људи повређених на Јарињу, од којих шесторо има устрелне и прострелне повреде од бојеве муниције, а једно је примљено на очно одељење због сузавца", рекао је директор ове здравствене установе Милан Јаковљевић.

КФОР је саопштио да су повријеђена и четири припадника међународних снага.0 КОМЕНТАРА

 1. http://youtu.be/a088UmtvEkU
  Оружје у руке и правац Београд,тамо је рјешење проблема наше браће са Космета коју Београд продаје повољније него дебеле свиње.
  Србин данас не вриједи ништа у очима Београда,Београду је важнија парада педера.Фуј

 2. „tako su rekli veliki, i to je tačka“ vlada RS donijela odluku da svi zaposleni u vladi pošalju po jednu dnevnicu Srbima na KiM. predsjednik RS se pridružio akciji.
  NE, sanjao sam.
  Šta bi rekla šefica : o, mein liebe Gott, was machst du, dodo? No, no!
  -Oh , liebe meine angi, es tut mir leid, što bi rek’o moj brat bole iz bg-izvini , molim te, i ljubim gdje pokažeš. Šta me briga za onima tamo Srbima, daleko su, ni ruku im ne mogu zavući u džep…

Оставите одговор