Иванић: Случај Драгичевић је морао да буде ријешен

”Случај ’Драгичевић’ је до сад морао да буде ријешен и за то је неко морао да одговара. А ако није ријешен, онда и за то неко да одговара”, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у данашњем интервјуу за медије из Ефбиха.

понедељак, 1 октобра, 2018 / 09:01
На питање да ли опозиција користи овај случај, Иванић је подсјетио да је предсједник Републике послије посебне сједнице Народне скупштине РС изјавио да је ”намјерно увалио” опозицији Анкетни одбор за рјешавање случаја ”Драгичевић”.
”Опозиција је утврдила све чињенице које је могла да утврди са парламентарне позиције. Мислите ли да је то вјешто кориштење случаја? Није. То је само институционални рад. За разлику од осталих институција, које су у овом случају заказале. Укључујући и парламентарну већину која је одбацила извјештај Анкетног одбора, а на крају се испоставило да се поклопио са наредбом тужилаштва”, рекао је Иванић.
Он је рекао да је случај сам по себи трагедија, а да је СНСД-ова власт на њему показала докле може да сеже бахатост, те да је очигледно да је у интересу некоме из власти да случај не буде разријешен.
На питање да ли случај Драгичевић може да кошта актуелну власт Српске која се доста арогантно односи према овом случају, Иванић је рекао да је случај ”Драгичевић” само прелио кап на генерално лошу ситуацију у Републици Српској.
”Најмањи проблем је да ли ће то коштати актуелну власт у Републици Српској, проблем је што то све кошта Републику Српску. Постали смо друштво у којем је сасвим нормално да младић буде убијен, да му се припише да је наркоман и лопов, да се касније испостави да ништа од тога није истина и да се опет не деси ништа. Да нико за то не одговара”, рекао је Иванић.
Иванић каже да је страшно то што је ”предсједник Републике лично вријеђао оца Давида Драгичевића, што тај случај користи за предизборне трибине, користи термине на јавном сервису Републике Српске у којима се труди невјешто то да ублажи, а онда опет покушава да увјери јавност да се неко други бави политизацијом случаја”.