Хрвати против Ивана Ивановића и Прве!

Демократска заједница Хрвата данас је, у отвореном писму председнику Савета Републичке радиодифузне агенције владики Порфирију, затражила да се телевизији "Прва Српска” одузме право на националну фреквенцију због, како је наведено, увреда на рачун католичке цркве и говора мржње према хрватском народу. У саопштењу се наводи да је у емисији „Вече са Иваном Ивановићем” 29. априла […]

недеља, јун 26, 2011 / 19:39

Демократска заједница Хрвата данас је, у отвореном писму председнику Савета Републичке радиодифузне агенције владики Порфирију, затражила да се телевизији "Прва Српска” одузме право на националну фреквенцију због, како је наведено, увреда на рачун католичке цркве и говора мржње према хрватском народу.

У саопштењу се наводи да је у емисији „Вече са Иваном Ивановићем” 29. априла и 6. маја водитељ погрдним ријечима говорио о католичкој цркви и „позвао Ал Каиду да причека да Хрватска уђе у Европску унији па да онда постави атомску бомбу уз јасне инсинуације где”.

Ивановић је, како се наводи, и много пута до тада изјавио да мрзи Хрвате, те својим ставовима подстицао међунационалну мржњу.

Према оцјени ДЗХ, „Прва Српска” телевизија са „таквом концепцијом нема шта да тражи у медијском простору Војводине и Србије”.

ДЗХ је од владике Порфирија затражила да стане у заштиту свих грађана Србије, без обзира на њихову националну и вјерску припадност, изразивши чиђење да нико до сада није стао у заштиту католика, као што се чинило за друге у сличним ситуацијама.

„Чак и сам позив Ал Каиди на убијање једног народа није био довољан да РРА, ресорно министарство или друга надлежна државна тела којима је у опису посла, реагују”, додаје се у саопштењу.

ДЗХ је странка основана 2007. у Суботици.0 КОМЕНТАРА

  1. Мислим да ће Борис лично и персонално да се заложи да изгубе националну фреквенцију! Добосусједски односи и положај националних мањина су један од 1 769 886 987 услова Србији на путу ка ЕУ која нема алтернативу!

    Иван Ивановић је пресладак! 😀

Оставите одговор