Годишње 1200 КМ: Мићо Мићић уручио још 25 стипендија за ђаке и студенте – укупно 130

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић данас је најбољим ученицима генерације, односно њиховим родитељима уручио 19 уговора о стипендирању, а овај вид финансијске подршке је добило и петоро ученика са посебним потребама.

четвртак, 22 октобра, 2020 / 18:12

Мјесечни износи основних стипендија су 100 конвертибилних марака за ученике генерације основних школа и ученике са посебним потребама који се школују у специјализованим установама на подручју Града Бијељина, 150 КМ за ученике са посебним потребама који се школују у специјализованим установама ван подручја Града Бијељина и 200 КМ за ученике генерације средњих школа.

Укључујући најновије стипендисте, Град Бијељина стипендира укупно 130 ученика и студената, од којих је 43 ученика генерације основних школа, 26 ученика генерације средњих школа, 43 ученика са посебним потребама и 15 студената. Након што буде окончан конкурс за стипендирање студената, број стипендиста ће бити повећан на око 160, а за њих је у овогодишњем градском буџету планирано 290.000 КМ.

– Потписивање уговора са стипендистима ми је једна од најпријатнијих обавеза, јер подржавамо најуспјешнију дјецу на њиховом путу да се остваре као образовани људи. Желимо да Бијељина буде град у којем ће наши стипендисти остајати или се враћати након завршених студија, овдје проналазити посао и заснивати породице. Нема будућности без образованог становништва и зато се надам да ће им ове стипендије бити подстрек да још боље уче, али и да ће родитељима олакшати финансирање школовања својих ђака и студената – изразио је очекивање градоначелник Мићић.Оставите одговор