Глембајеви Атељеа 212 награђени у Ријеци

Представа Атељеа 212 „Господа Глембајеви” по дјелу Мирослава Крлеже и у режији Јагоша Марковића, освојила је три награде на управо завршеном 18. међународном фестивалу малих сцена у Ријеци. Награда „Вељко Маричић” за најбољу мушку улогу припала је Николи Ристановском за улогу Леонеа, признање за најбољу мушку епизодну улогу добио је Светозар Цветковић за улогу Силбербранта, […]

понедељак, мај 9, 2011 / 21:29

Представа Атељеа 212 „Господа Глембајеви” по дјелу Мирослава Крлеже и у режији Јагоша Марковића, освојила је три награде на управо завршеном 18. међународном фестивалу малих сцена у Ријеци.

Награда „Вељко Маричић” за најбољу мушку улогу припала је Николи Ристановском за улогу Леонеа, признање за најбољу мушку епизодну улогу добио је Светозар Цветковић за улогу Силбербранта, саопштено је из Атељеа 212.

Жири фестивала је Посебну награду „Вељко Маричић” додијелио Властимиру Ђузи Стојиљковићу за улогу Фабриција у представи „Господа Глембајеви”.

Жири Међународног фестивала малих сцена у Ријеци чинили су Зоја Одак, Воја Брајовић и Дарко Гашпаровић.

Представа „Господа Глембајеви” је отворила Фестивал у Ријеци, а због великог интересовања публике изведена је у два фестивалска дана узастопно.

На 18. Међународном фестивалу малих сцена у Ријеци, од 3. до 8. маја. у званичној селекцији је изведено осам представа из пет земаља. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *